Janeček (ČSSD): Rodina je středobod vesmíru

16.05.2015 10:00

Na pátek z významných událostí připadl Den rodin. Nikde se o něm moc nepíše, není ani moc zmiňován v rádiu či televizi. Rád bych to alespoň tímto krátkým článkem trochu napravil. Rodina totiž pro mě byla vždy tím nejdůležitějším.

Janeček (ČSSD): Rodina je středobod vesmíru
Foto: Archiv KJ
Popisek: Karel Janeček, ČSSD

Slavný spisovatel André Maurois kdysi uvedl, že: „Bez rodiny se člověk chvěje zimou v nekonečném vesmíru.“ Měl pravdu. Dobře fungující a šťastná rodina se nedá ničím nahradit. Je to jistota, ke které se rád utíká každý z nás. Nabízí porozumění, radost, štěstí. Co víc bychom si mohli přát?

Snad jen to, aby pocit být součástí rodiny mohl zažít a pocítit každý z nás. V dnešním uspěchaném světě stojí rodina často až za pracovními povinnostmi, za každodenním stresem a spěchem. Nemělo by to tak být.

Kdysi jsem někde četl ještě jeden citát, který zněl: „Láska k rodině je ze všech ušlechtilých lidských citů tím nejčastějším a nejpevnějším a nanejvýš blahodárně působí na život každého z nás.“ Zkusme se jí oddat nejen na tento jeden den. Snažme se, aby láska k rodině byla naším každodenním společníkem. Stejně tak jako všichni naši blízcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…