Janeček: Koncepce boje s bezdomovectvím je jen chaotická volební propagace

11.09.2013 12:44

Reakce bývalého radního hl. m. Prahy pro sociální politiku Jiřího Janečka (volební blok Hlavu vzhůru!) na chaotický návrh MPSV k řešení problematiky bezdomovců.

Janeček: Koncepce boje s bezdomovectvím je jen chaotická volební propagace
Foto: ODS
Popisek: Jiří Janeček

V Česku by mohlo už za pár let začít fungovat takzvané bydlení s podporou. Do něj by se dostali bezdomovci či lidé z azylových domů. S pomocí sociálních pracovníků by se pak odtud mohli vrátit do běžného života. Počítá s tím koncepce boje proti bezdomovectví, kterou dnes představil ministr práce v demisi František Koníček. Neupřesnil ale ani termín zřízení podporovaných bytů, ani jejich financování. Podle odborníků na problematiku bezdomovectví chybí v Česku byty, kde by se mohli lidé z azylových zařízení či z ulice odrazit ode dna a znovu začít normálně žít.

Koncepce je chaotická a zjevně připravená jen jako volební propagace. Především v ní zcela chybí alespoň základní rozdělení bezdomovců na ty, kteří se chtějí vrátit do normálního života a na bezdomovce co si bezdomovectví vybrali jako životní styl. Navíc řada bezdomovců trpí vážnými zdravotními problémy, včetně psychických poruch. Koncepce, která se začala zabývat tímto problémem v hlavním městě Praze, existuje již od roku 2008 a v roce 2010 byly přiděleny první byty pro bezdomovce.

Hlavní bodem je ochrana občana České republiky před bezdomovectvím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Janeček

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.