Janků (ODS): Nemáme zájem být v Pardubicích v koalici

20.10.2014 14:15

Vyjádření předsedy OS ODS Pardubice Jiřího Janků k povolební situaci.

Janků (ODS): Nemáme zájem být v Pardubicích v koalici
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Proběhly komunální volby. Pro pardubickou ODS s celkem slušným výsledkem. Přes předvolební průzkumy, které ji v Pardubicích přisuzovaly jen kolem pěti procent hlasů, získala kandidátka této strany v Pardubicích přes téměř 9% hlasů a stala se čtvrtou nejúspěšnější ve volbách do zastupitelstva města. Hlasy voličů určitě ocenily výraznou konstruktivní opoziční politiku v zastupitelstvu města v minulém období, kvalitní volební program i originální a čitelnou předvolební kampaň.

Dvě nejúspěšnější seskupení komunálních voleb v Pardubicích hnutí ANO a ČSSD podepsaly v sobotu deklaraci „Koalice pro lepší Pardubice“, v níž se zavázaly ke společnému postupu při hledání dalších koaličních partnerů. Po seznámení s touto personální unií (v deklaraci se o nic jiného nejedná) a prostudování předvolebních materiálů a slibů těchto subjektů konstatuje pardubická ODS, že nemá zájem být v takto vytvořené koalici, protože by nemohla naplnit své vize z volebního programu, díky kterým jí dali voliči svůj hlas.

Věříme, že výbory zastupitelstva a komise rady budou tvořeny v souladu s demokratickými principy, které byly v tomto městě zvyklostí, tak, že v nich budou pracovat zástupci delegovaní jednotlivými subjekty v poměrném zastoupení podle výsledků voleb. Zastupitelé v pardubickém zastupitelstvu zvolení za ODS případně ve výborech a komisích budou konstruktivní opozici a budou se snažit přispět svou prací a svými hlasy k rozvoji města.

Ing. Jiří Janků, předseda oblastního sdružení

reklama

autor: ODS

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…