Jaroš (PBCH): Občanům v Praze 13 pomůžeme ušetřit peníze za energie

21.09.2022 15:21 | Tisková zpráva

Vnímáme obavy Pražanů z vysokých cen energií a chceme jim v tomto ohledu nabídnout možná řešení, ať už na úrovni městské části či v rámci celé Prahy. Chceme jim nabídnout možnost snížit energetickou náročnost v domech a bytech a vytvořit pro ně možnosti se zapojit do programů, které by jim pomohly snížit ceny za energie a ušetřit peníze.

Jaroš (PBCH): Občanům v Praze 13 pomůžeme ušetřit peníze za energie
Foto: Archiv PJ
Popisek: Pavel Jaroš

Ty by je neměly příliš finančně zatěžovat a máme za to, že využít by se pro tyto účely měly více prostředky z evropských fondů nebo větší zapojení firemního sektoru. Počítáme, že by to mohlo lidem přinést úsporu kolem 20 až 30 procent. Vzhledem k tomu, že Praha má stoprocentní podíl ve společnosti Pražská Plynárenská, tak se určitě chceme zaměřit i na další úspory v rámci jejího fungování.

Další oblastí, na kterou se chceme zaměřit, jsou také sociálně slabší občané, senioři a zdravotně handicapovaní, pro které by se měl vytvořit systém pomoci. Městské části, a tedy i Praha 13, by měly být zprostředkovateli mezi obyvateli a městem.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Opomenout nehodláme ani další rozvoj Prahy 13. Je třeba pro stárnoucí populaci zajistit výstavbu dalšího domu s pečovatelskou službou, pro rezidenty navýšením parkovacích domů v okolí Lužin, Velké ohradě a na Zličíně. Ty by měly doplnit nově budovaný parkovací dům v Petržílkově ulici a tímto způsobem zlepšit zoufalou situaci s parkovacími místy. Rovněž budeme prosazovat dokončení Radlické spojky, která by měla ulevit dopravě v Praze 13. Využít chceme také velký potenciál městské části při bytové výstavbě a umožnit tak nové bydlení hlavně mladým lidem a rodinám s dětmi. Na druhou stranu ale plánueme rozvíjet i městskou zeleň, zkulturňovat zanedbaná místa a zlepšit její čistotu a údržbu. Také vytvořit podmínky pro větší nabídku společensky kulturní akcí a také sportovní vyžití v rámci městské části.

To je přesně to, co chceme voličům nabídnout ve své programu, který je samozřejmě daleko obsáhlejší a konkrétnější.

Myslím, že přicházíme s jasnými vizemi, jež hodláme ve volebním období v Praze 13 realizovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…