Jaroš (TOP 09): Propojení průmyslové zóny s obcemi na jihu začíná být realitou

04.04.2019 12:54

Radnice udělala první krok k přímému silničnímu propojení průmyslové zóny Lhotka na jihu Pelhřimova s Vokovem a Rynárcem.

Jaroš (TOP 09): Propojení průmyslové zóny s obcemi na jihu začíná být realitou
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

"Dopravní napojení se sousedními obcemi na jihu okresního města, k nimž se průmyslová zóna během uplynulých více než dvou desetiletí, kdy zónu začali postupně plnit podnikatelé, by se ve nejbližších letech mohlo konečně stát realitou," řekl místostarosta Pelhřimova Zdeněk Jaroš (TOP 09).

Zastupitelé v únoru schválili koupi prvního pozemku, který silniční napojení na jižním okraji Pelhřimova umožní. Díky převodu pozemku o výměře zhruba dvanácti a půl tisíce metrů čtverečních, bude moci radnice podniknout další kroky. Ve finále by zde měla vzniknout místní komunikace určená pro osobní dopravu.

Cílem je odlehčit provozu na křižovatce ulic Rynárecké a Nádražní v blízkosti železničního viaduktu, kterou stále musí jezdit motoristé při cestě do průmyslové zóny z Rynárce, Vokova, ale také třeba z Veselé, Počátek nebo z Horní Cerekve. Cesta ze zmíněných směrů do průmyslové zóny Lhotka se díky novému napojení současně o několik kilometrů zkrátí. „Na novou komunikaci, připravované dopravní napojení, máme zpracovanou studii, při realizaci záměru budeme vycházet z této studie,“ poznamenal Zdeněk Jaroš, který záměr koupě prvního potřebného pozemku zastupitelům předkládal. Ti pro koupi prvního z potřebných pozemků zvedli ruku bez sebemenší diskuse.

Zastupitelstvem schválenému převodu by už nic nemělo stát v cestě. Dosavadní majitelka s prodejem rozsáhlého pozemku s kupní cenou 180 korun za metr čtvereční předběžně souhlasila, v městské pokladně je připraveno 2,24 milionu korun, za které Pelhřimov pozemek koupí. To bude ale jen první krok. „V lokalitě jsou další pozemky, které pro vybudování komunikace budeme potřebovat odkoupit. Po dotažení koupě prvního z potřebných pozemků začneme s dalšími vlastníky jednat,“ naznačil další postup místostarosta Zdeněk Jaroš.

Město potřebuje k vybudování komunikace, která by měla sloužit k osobní dopravě, nikoliv pro těžká nákladní auta, pozemky dalších zřejmě pěti vlastníků. Nová komunikace o délce zhruba tři sta metrů by měla být hotova během současného volebního období. „Představu má současné vedení města takovou, že by se převod potřebných pozemků i vybudování komunikace mělo stihnout do konce volebního období,“ dodal místostarosta Zdeněk Jaroš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…