Jaroslav Zvěřina: Politika je jako manželství, musíme nacházet kompromisy

17.10.2013 22:22

Velmi jsem zvažoval svoji kandidaturu za ODS. Nakonec rozhodlo několik věcí. Nemám rád, když se člověk veze pouze na úspěchu. Je třeba vydržet i tehdy, když se zrovna nedaří, jak si představujeme.

Jaroslav Zvěřina: Politika je jako manželství, musíme nacházet kompromisy
Foto: Jaroslav Zvěřina
Popisek: Kandidát ODS do Poslanecké sněmovny Jihočeském kraji Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina

Prošel jsem celé jižní Čechy, malé vesničky i velká města. Lidé mají spoustu výhrad, ale často mi říkají: „Je dobře, že jste neutekl, doktore“. Nemám ve zvyku utíkat. Stala se spousta chyb, naše ideály jsme mnohdy neuměli uvést v život. Politika je umění možného, nikoliv uměním prosadit za každou cenu svou ideologickou doktrínu. Tak to v životě nechodí. Stejně jako život každého z nás je o kompromisech i politika musí být stavěna na bázi dohod a práce pro lidi. Nerad bych slyšel to, co slýchám nyní: „Příliš Vám zachutnala moc“. Nedovedu si totiž představit, že bychom něco zásadního pro lidi udělali tím, že proti sobě budou stále politické strany válčit. Kdybychom se takto chovali v běžném životě, nikdo s nikým se nikdy nedomluvíme. Pojďme se vrátit ke zkušenostem našich předchůdců. Jenom vzájemná diskuse a hledání společného cíle prospěšného lidem může vrátit českou politiku do stavu, kdy jí budou lidé fandit. Mám pocit, že za ty roky, co žiji v jižních Čechách, jsou jedním z míst, kde panuje zdravý patriotismus. Lidé jsou tu skromní, slušní a velmi pracovití. Chtějí mít v zemi pořádek a to nejen na tom kousku tady u nás, ale v celé republice. Chci, aby byl znovu nastartován ekonomický růst, jehož hlavním nositelem jsou malé a střední podniky a také živnostníci. Musíme urychleně udělat praktické kroky ve prospěch právě malého a středního podnikání. Nejen přemýšlet o tom, zdali do České republiky zlákáme zahraniční subjekty.  Je třeba se zamyslet nad tím, zda není příliš mnoho těch, kteří odcházejí pracovat do zahraničí. Ať už jsou to řemeslníci či vědci. Každého člověka, který svou práci a své vědomosti prodává v zahraničí, je škoda. A já se budu snažit pomoci vytvořit takové podmínky, aby se mladí těšili žít tam, kde se narodili a jejich rodiče neodcházeli za prací do zahraničí.

Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc., kandidát ODS pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v Jihočeském kraji

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.