Jarošová (SPD): Pokus o zničení tradiční rodiny na půdě PS?

04.04.2019 4:33

V úterý 26. března jsem přednesla v poslanecké sněmovně projev, ve kterém jsem důrazně odmítla snahu o postavení svazku stejnopohlavních párů na úroveň manželství mezi mužem a ženou.

Jarošová  (SPD): Pokus o zničení tradiční rodiny na půdě PS?
Foto: SPD
Popisek: Monika Jarošová (SPD)

Ve svém projevu jsem nijak nenapadala nebo nesnižovala možné lidské kvality gayů nebo leseb. Kvalitu člověka totiž neurčuje jeho sexuální orientace, ale jen jeho skutky, kterými se prezentuje.To, vůči čemu jsem se vymezila, je snaha o demontáž institutu manželství, základního kamene a podmínky přežití naší civilizace. Manželství je spojení dvou lidí, kteří se rozhodli spolu žít a přivádět na svět svém potomky, jako potvrzení své lásky a nejsilnější jednotící prvek svého vztahu. Manželství tedy nelze vnímat jen jako místo, kde je dvěma jedincům spolu dobře, neboť dobře spolu opravdu může být i dvěma gayům či lesbám. To, čím je manželství mezi mužem a ženou nenahraditelné a co nikdo jiný nedokáže, je počít spolu dítě. A právě díky této nezastupitelné roli se těšilo (a chci věřit, že i těšit bude) zvláštní ochraně a podpoře.

Před několika lety, bylo manželství stejnopohlavních párů něco nemyslitelného a v mnoha zemích byla praktikovaná homosexualita i trestána. Tyto doby jsou naštěstí pryč a to, kdo se s kým rozhodne sdílet společnou domácnost či lože, je čistě věcí toho jedince a jeho preferencí.

Když se před lety schvalovalo registrované partnerství, LGBT komunita tvrdila, že to je maximum, které tato skupina lidí požaduje. Byla to však lež! Za čas se začalo mluvit o umožnění adopcí stejnopohlavním párům a dnes o jejich manželství.

Položila řečnickou otázku co bude následovat dále? Sňatky ve třech, ve čtyřech? Přijdou snad na řadu sňatky pedofilů s dětmi nebo se budou chtít zoofilové oženit či vdát se svými mazlíčky? Dnes se to zdá možná přehnané až absurdní... Stejně absurdní se však zdály před padesáti lety svatby mezi dvěma muži či dvěma ženami...A dnes je to realita! Strategií LGBT lobby je předkládat požadavky tzv. „salámovou metodou“ a většinovou společnost postupně připravovat a získávat pro své požadavky. To se děje hlavně prostřednictvím (zejména veřejnoprávních) médií.

Bylo mi jasné, že můj projev vyvolá protichůdné reakce. Na jedné straně mě ocenili zastánci tradičního pojetí rodiny, na druhé straně mě mnohdy sprostě a nevybíravě napadali podporovatelé LGBT komunity. Mezi ty, kdo se vůči mému projevu přímo ve sněmovně ohradili, patřila i poslankyně za ANO Karla Šlechtová, která mimo jiné uvedla, že jsem urazila mnoho lidí v této zemi, ale urazila jsem i jí, neboť do této komunity patří...Nejsem si vědoma, že bych někoho urážela. Tedy pokud ho neuráží to, že se snažím bojovat za tradiční rodinu. Za to se však nikomu omlouvat nehodlám!

Paní poslankyni Šlechtové bych pak ráda vzkázala toto: „Pokud Vás urazil můj projev ve sněmovně, tak mě zase uráží kroky všech těch, kteří se snaží neustále demontovat prvky, na kterých stojí a díky kterým přežila naše civilizace. K těm manželství, jako svazek muže a ženy patří. Nemusíte s tím souhlasit, ale žádné jiné alternativní soužití heterosexuální manželství nikdy nahradit nedokáže.

A proto budu za jeho výlučnost a ochranu ze všech sil bojovat a je mi jedno, zda nad mými projevy bude někdo skřípat zuby nebo se urážet!“

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině