Jelínková (Zelení): Je nepřijatelné, aby uhlobaroni a další fosilní magnáti vydělávali na úkor přírody

02.07.2018 20:59

Komentář na facebookovém profilu ke druhému českému Klimakempu

Jelínková (Zelení): Je nepřijatelné, aby uhlobaroni a další fosilní magnáti vydělávali na úkor přírody
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Poslední roky se vyznačují klimatickými extrémy, mnoho zemí včetně Česka například sužují nebývalá sucha. Klima se mění a odborníci se shodují, že značnou vinu na tom nese těžba a spalování fosilních zdrojů.

Ke druhému českému Klimakempu, který se konal od středy do neděle v Louce u Litvínova a upozornil na význam klimatické spravedlnosti, se proto připojili i někteří členové a členky Zelených.

„Hnutí za klimatickou spravedlnost sílí po celém světě. Je nepřijatelné, aby uhlobaroni a další fosilní magnáti, kteří znečišťují prostředí a nevratně mění klima, královsky vydělávali na úkor přírody, nás všech i budoucích generací.

V debatách na Klimakempu zaznívalo, že k záchraně planety se musíme propojovat napříč – jako aktivistická hnutí, neziskové organizace i politické strany, a to od místní úrovně až po mezinárodní. Těší mě proto, že Klimakemp zaznamenal hojnou a pestrou účast. Jeho aktivity uvítala i řada místních, kteří musejí snášet negativní dopady těžby, zároveň se jí ale mnohdy nemohou vzepřít kvůli nedostatku jiných pracovních příležitostí.

Proto Zelení dlouhodobě prosazují opatření pro přechod k bezuhlíkové energetice, která bude nejen čistá, bezpečná a úsporná, ale nabídne i nové možnosti pracujícím. Nesmíme ale marnit čas, protože na mrtvé planetě není nic, ani pracovní místa," říká druhá místopředsedkyně Zelených Petra Jelínková, která se zúčastnila programu Klimakempu i demonstrace u uhelného dolu Bílina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…