Jenisová (KDU-ČSL): UNESCO přítěž, či požehnání?

21.09.2017 14:37

Problém krumlovské točny se táhne léta a nemá zatím jasné vyústění. Nechat točnu tam, kde je, a riskovat vyškrtnutí Českého Krumlova ze seznamu UNESCO? Či pořídit novou točnu a posunout ji mimo osu zahrady, nebo ji po sezóně vždy odstranit, či ji umístit do nového divadelního traktu zámecké zahrady, a UNESCO uspokojit?

Jenisová (KDU-ČSL): UNESCO přítěž, či požehnání?
Foto: archiv starostky
Popisek: Terezie Jenisová, starostka města Třeboně, kandidát KDU-ČSL do Sněmovny

Takovýto diktát se nám nelíbí, říkají mnozí. UNESCO na jedné straně přináší prestiž, zájem turistů z celého světa a tím i finance, na druhou svazuje a komplikuje život v místě. Takový je obvyklý pohled. Faktem je, že UNESCO nežádá o nic, k čemu by se předtím naše země sama nezavázala. Nelibost UNESCO je zde proto plně na místě, vhodné řešení by se mělo přijmout co nejrychleji, abychom dostáli závazkům a zároveň nepřišli o atraktivitu, která navíc drží rozpočet Jihočeského divadla.

S obavou vyvolanou neznalostí věcí sledují jižní Čechy snahu Třeboně o zápis Třeboňského rybníkářského dědictví na seznam UNESCO. Omezení podnikání, hospodaření a „šikana“ ze strany památkové péče jsou jen některé z mnoha argumentů vznášených odpůrci tohoto úsilí. UNESCO však bude v budoucnu „pouze“ striktně ctít dohodu s Českou republikou. Dobře připravená nominace a zápis na seznam UNESCO mohou být tedy pro oblasti, jako je Třeboňsko, pravým požehnáním.

Terezie Jenisová
starostka Třeboně

Zdroj: jihocesky.kdu.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…