Jihočeský kraj: Národní registr poskytovatelů

04.08.2014 5:11

Povinnost poskytovatelů zdravotních služeb

Jihočeský kraj: Národní registr poskytovatelů
Foto: archiv kraje
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

V průběhu měsíce července či srpna letošního roku (přesný datum bohužel zatím není znám) bude spuštěn do „ostrého" provozu Národní registr poskytovatelů, který je součástí Národního zdravotnického informačního systému. Poskytovatelé zdravotních služeb mají zákonem č. 372/2011 Sb. , zákon o zdravotnických službách, v platném znění(§ 75 odst. 1 písm. c) stanovenu povinnost předávat do Národního registru poskytovatelů data uvedená v § 74 odst. 1 písm. c) a j) až m) a to do 180 dní ode dne zřízení registru (je diskutabilní, zda tuto lhůtu počítat od 01.04.2014 dle zákona nebo ji počítat ode dne spuštění „ostrého" provozu). Do 30.09.2014 by tedy všichni poskytovatelé zdravotních služeb a poskytovatelé sociálních služeb, kteří poskytují zdravotní služby v zařízeních sociálních služeb podle zákona o sociálních službách, měli předat následující údaje:

  1. kontaktní údaje, např. telefon, fax, adresu elektronické pošty, internetových stránek a identifikátor datové schránky
  2. provozní a ordinační dobu
  3. seznam zdravotních pojišťoven, s nimiž mají uzavřenu smlouvu podle zákona o veřejném zdravotním pojištění
  4. údaj o získání potvrzení o splnění podmínek hodnocení kvality a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb podle zákona č. 372/2011 Sb.
  5. počet lůžek podle formy zdravotní péče v členění akutní lůžková péče intenzivní, akutní lůžková péče standardní, následná lůžková péče a dlouhodobá lůžková péče, a podle oboru zdravotní péče a počet lůžekpodle druhu zdravotní péče, pokud se jedná o léčebně rehabilitační péči nebo lázeňskou léčebně rehabilitační péči.

Přístup do registru získají poskytovatelé dle sdělení Koordinačního střediska pro rezortní zdravotnické informační systémy na adrese:

www.eregpublic.ksrzis.cz

(přímé zadání do adresního řádku: eregpublic.ksrzis.cz)

 V případě jakýchkoliv potíží s aplikací Národního registru poskytovatelů se, prosím, obracejte přímo na Ústav zdravotnických informací a statistiky či na Koordinační středisko pro rezortní zdravotnické informační systémy.

Pro veřejnost bude Národní registr poskytovatelů zpřístupněn pravděpodobně v průběhu července, srpna 2014. Vzhledem k situaci, která panuje kolem tohoto registru, ne vinou krajských úřadů, si dovolujeme upozornit, že do doby provedení revize dat vložených o poskytovatelích do Národního registru poskytovatelů zpravidla formou importu z interních databází, které nebyly určené veřejnosti a do doby optimalizace dat je nutné pohlížet na uvedené údaje pouze jako na údaje informativního charakteru.

O datu ukončení revize Vás budeme informovat opět zde. Děkujeme za pochopení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…