Jihomoravský kraj: Projekt Senior Point pokračuje i v letošním roce

06.03.2014 19:40

Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 6. března 2014 doporučila krajskému zastupitelstvu schválit poskytnutí dotace z rozpočtu kraje ve výši jednoho milionu korun pro Společně, o.p.s. na realizaci projektu Senior Point.

Jihomoravský kraj: Projekt Senior Point pokračuje i v letošním roce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

„Finanční prostředky z dotace budou použity zejména na zajištění provozu dosavadních deseti kontaktních míst sítě Senior Pointů na jižní Moravě, vybudování nových, realizaci přednášek a společenských setkání seniorů, zajištění provozu webových stránek a databází, mediální propagaci projektu a technické zabezpečení projektu. Chceme tak zapojit seniory do aktivního způsobu života kolem nich, pomoci jim orientovat se v každodenní záplavě informací a usnadnit například i komunikaci s úřady a institucemi. Součástí aktivit je také Klub aktivních seniorů, tedy pravidelná setkávání seniorů na dané téma,“ řekl náměstek hejtmana Roman Celý.

Projekt Senior Point navazuje a úzce souvisí s projektem Senior Pas, který v Jihomoravském kraji probíhá již od podzimu 2010 (v kraji bylo k 31. 12. 2013 celkem 95 510 jeho držitelů). Je zaměřen na podporu života seniorů formou realizace kontaktních míst a vyškolených pracovníků, kteří jsou schopni zájemcům poskytnout informace z oblasti bezpečnosti, sociální a bytové problematiky, prevence, volnočasových aktivit. Součástí nabídky služeb je také bezplatná právní a finanční poradna, možnost použití počítače s přístupem na internet, časopisy věnované seniorům. Senior Point nabízí svým klientům drobné občerstvení a v neposlední řadě také kompletní služby projektu Senior Pas (registrace, katalog slev atd.).

Koordinátorem projektu je obecně prospěšná společnost Společně, k jejímž hlavním prioritám činnosti patří právě podpora rodin s dětmi, seniorů a vzdělávání občanů. V rámci spolupráce s místními organizacemi se Společně, o.p.s. podílí na společenských akcích pro cílovou skupinu 55+ (Den zdraví, Svátek seniorů a jiné), a prorodinných aktivitách (Mezinárodní den s rodinou, vánoční trhy apod.).

Do projektu se zapojila řada partnerů, kteří garantují správnost a úplnost poskytovaných informací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…