Jiránek (Piráti): Nedostatek Babišova systémového myšlení

15.01.2021 12:33

Komentář na facebookovém profilu k systému a distribuci očkování.

Jiránek (Piráti): Nedostatek Babišova systémového myšlení
Foto: Piráti
Popisek: Martin Jiránek

Jo, jako ukázka digitalizace státu je tenhle obrázek z dnešní tiskovky pana premiéra vtipný. ??

To, co z té tiskovky beru jako daleko závažnější zprávu, je překvapení pana premiéra, že "máme zrazu 164 očkovacích míst". Tím zrazu (česky: najednou, náhle) myslí, že očkujeme nejen v 31 větších očkovacích centrech, ale i na dalších 164 menších místech. A jak jsem pochopil, tak především s těmi menšími očkovacími místy není dopracována strategie evidence a reportování očkovaných. Proto nejsou aktuální data o očkovaných a premiér je nespokojen. 

Hlavně že nás Piráty i veřejnost pan premiér, když jsme už na začátku prosince upozorňovali na nutnost přípravy očkovací strategie a systému, svým "specifickým" přezíravým stylem zklidňoval, že je vše připraveno, v lednu to pojede a ať jsme v klidu. A jak tak koukám, tak jsem v klidu mnohem víc než pan premiér, kterému se "zrazu" v systému objevilo 164 očkovacích míst, jejichž procedura hlášení nefunguje.

Nedostatek jeho systémového myšlení (tedy že v základu je problém v nastavení strategie a zavedení systému) ilustruje i jeho odpověď na otázku k nedostatečnému reportování očkovaných. Když to tedy nefunguje, tak zda u sebe, jako hlavní koordinátor očkování, necítí rezervu? „Já je na to upozorňuji od rána do večera, rezervu nevidím," odpověděl.

Dobrou odpověď bych si představoval třeba: "Personálně a procesně (protože to bude o lidech, jednotlivých krocích a napojení do IT systému) doplníme systém reportování očkovaných, aby od pondělí fungoval ve všech místech." Ale jestli stačí je na to upozorňovat od rána do večera, tak fajn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…