Juchelka (ANO): Pane ministře, vy skutečně žijete v tuto chvíli v jiném světě

22.02.2023 18:45

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 22. února 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

Juchelka (ANO): Pane ministře, vy skutečně žijete v tuto chvíli v jiném světě
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Aleš Juchelka

Já moc děkuji. Tak já se vám to pokusím osvětlit na konkrétních faktických příkladech a věc, tak, jak reaguje vládní koalice na volebním výboru. Takže my teď tady máme nějakou problematiku, kdy fakturuje České televizi firma pana poslance Laciny, vaším prostřednictvím, statisíce korun. Potom pan Lacina přijde a řekne, nezákonně byly odejmuty odměny panu generálnímu řediteli a my to napadáme a chceme, aby byly doplaceny. Oukej.

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28578 lidí

Do toho kvůli tady tomuto neschválí vládní koalice ve volebním výboru zprávu o činnosti České televize, proti které nic nemá, ta je úplně v pořádku, ale ten zakopaný pes je v tom, že pokud Sněmovna neschválí dvě zprávy o činnosti České televize nebo o hospodaření, tak končí celá Rada do jednoho člověka a bude se volit úplně celá Rada nová. A to je ta pojistka, kterou vy tam máte, pokud tady tento zákon ve třetím čtení neprojde, že odvoláte celou Radu en bloc a navolíte si do června Radu novou.

Proto jsme i před čtrnácti dny, kdy se schvalovaly Sněmovnou všechny zprávy veřejnoprávních médií od roku 2016, skončilo na tom, že se neschválila zpráva za rok 2021 a za rok 2022, tam to hlasování skončilo, pokud si vybavujete, a to je právě ta pojistka vládní koalice.

A o co ve skutečnosti jde, aby tam byl ten správný generální ředitel? O nic víc, pane ministře, než o těch 7 miliard korun. O těch 7 miliard korun, o ten vliv na to médium, o ten vliv třeba na publicistiku a zpravodajství a vy skutečně žijete v tuto chvíli v jiném světě, protože vy už od prvopočátku, kdy jste převzali vládu v České republice, šlapete po svobodách, po právech a po svobodě slova stoprocentně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice