Juchelka (ANO): Ten váš svět je sešněrovávání všech různých hodnot

22.02.2023 20:15

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 22. února 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

Juchelka (ANO): Ten váš svět je sešněrovávání všech různých hodnot
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Aleš Juchelka

Děkuji. Já už bude jenom velmi stručný. Pane ministře, ten váš svět je světem neodpovídání na naše otázky. Ten váš svět je světem, kdy neustále kličkujete a nedokážete odpovědět na jasné věci, na které my jsme se tady ptali třeba ústy pana Patrika Nachera, vaším prostřednictvím, z mých úst. Ptali jsme se na ty jednotlivé demokratické procesy, které tady byly porušeny.

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28578 lidí

Náš svět je - abych použil vaše slova a myslím to skutečně hodnotově - náš svět je demokratický. Ten váš svět je sešněrovávání všech těch různých hodnot, které se v médiích dějí. Já jsem tady říkal několik příkladů. Veřejná volba radních, vládní zmocněnec pro média a dezinformace pan Klíma, vypínání nějakých dezinformačních webů, které jste za měsíc zase nahodili, protože to bylo protizákonné. Celá řada tady těchto věcí. Vrcholem toho je právě tady tato malá novela zákona o České televizi, která se děje ještě mimořádnou schůzí Sněmovny před volbou generálního ředitele.

Toto je ten váš svět. Protože žijeme ve společném světě, tak tady naštěstí máme opozici, která na to velmi tvrdě upozorňuje a bude na to i nadále upozorňovat. Protože právě všechny tyto hodnotové věci, o kterých já tady mluvím, vy každým svým dalším krokem v médiích jednoduše sešněrováváte a, řekl bych, prostě pošlapáváte, vyprazdňujete ty pojmy. Mně se to nelíbí a já bych chtěl, abychom žili ve světě, kde se budeme bavit nad těmi jednotlivými zákony věcně tak, jako to děláme my v opozici a ne tak, jak to děláte vy v koalici. Vy tady právě máte plnou pusu různých krásných vzletných vět, ale neodpovídáte nám konkrétně na naše dotazy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice