Juchelka (ANO): To je první část cenzury, tzv. autocenzura

08.03.2023 17:51

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 8. března 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

Juchelka (ANO): To je první část cenzury, tzv. autocenzura
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Aleš Juchelka

Děkuji moc. Budu reagovat na svého ctěného kolegu pana Exnera. On tady nikdo nic ani manipulovat nemusí. My říkáme a předkládáme pouze fakta, pouze to, s čím přichází tato vláda. S tím, co všechno za kroky už udělala po svém zvolení právě Poslanecká sněmovna anebo vláda České republiky. Od kontroverzního vypínání webů, které potom musela nahodit, přes Michala Klímu, který byl vládním zmocněncem pro média a dezinformace, což bylo velmi kontroverzní, novela zákona o České televizi a Českém rozhlase.

A takhle bych dál mohl pokračovat. Vy prostě jste zpolitizovali, jak říkám, aklamací Radu České televize. To je fakt. Vy jste tady volili své vlastní zástupce. Všichni ví, že to jsou vaši lidé, protože jste nehájili, tak jako 30 let vždycky to Poslanecká sněmovna dělala, tajnou volbu u personálií! Nehájili jste ji, protože jste se nebyli v rámci pětikoalice schopni domluvit. Proto jste si navzájem chtěli pohlídat poslance, jak budete hlasovat a jak kdo bude zvedat ruku pro to, abyste je poté mohli šikanovat.

To je jednoduše fakt, protože jinak byste tam tu pětici radních nezvolili! A toto je první - první část cenzury, tzv. autocenzura, kdy všichni se musí hlídat, protože mají strach projevit svůj názor i tou aklamací, protože když jinak volíte tajně, svobodně za tou plentou a vyjadřujete tajně svůj názor a potom jinak volíte aklamací a veřejně, tak je tam prostě nějaký tlak. A ten tlak můžeme uvést buď cenzurou od všech těch, kteří to kontrolují, anebo autocenzurou, protože já mám strach takhle hlasovat, co se mnou bude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.