Jurečka (KDU-ČSL): Jeseníky, region, který má své problémy

12.11.2019 20:32

Komentář na facebookovém profilu

Jurečka (KDU-ČSL): Jeseníky, region, který má své problémy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Jeseníky, nádherné hory, kam rádi jezdíme za krásnou přírodou v každém ročním období. Ale také region, který má své problémy, který se vylidňuje, kde není jednoduché podnikat, region který stárne, kde jsou specifické problémy. Jako politik sem pravidelně jezdím a snažím se setkávat s lidmi z různých oblastí společenského života.

Dnes jsem měl možnost navštívit Rejvíz a vidět malé muzeum tkalcovství, které odkazuje na kdysi obrovský sektor tkalcovství, který kdysi zaměstnával tisíce lidí v tomto kraji a byl zdrojem obživ tisíců rodin. Dnes již toto malé muzeum na Rejvízu funguje díky několika nadšeným lidem prakticky bez jakékoliv veřejné podpory jen díky návštěvníkům.

Žádná společnost se neobejde bez solidarity a pomoci, i tady v Jeseníkách působí Charita Česká republika, která zde poskytuje své služby stovkám lidí, kteří potřebuji pomoci. V Javorníku jsem s paní ředitelkou mohl vidět probíhající rekonstrukci domova pro seniory, který v příštím roce opět nabídne své zrekonstruované prostory pro klienty.

Bez firem, živnostníků, kteří vytvářejí pracovní místa by se tento region a jeho rozvoj nemohl realizovat. Proto jsem byl rád, že jsem dnes mohl vidět na vlastní oči výrobu zemědělské techniky ve firmě WTC Písečná. Zajímavé bylo slyšet od pana majitele Ťulpíka o jeho budoucích plánech, ale i problémech.

Všem díky za jejich čas, který mi věnovali a mým kolegům z KDU-ČSL v Jeseníku.

Díky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.