Jurka (ODS): Základní škola má halu dostat zpět na konci léta

18.05.2021 22:13

Sportovní hala při Základní škole Purkyňova se zástupcům Jihomoravského kraje zamlouvala od začátku. Nyní slouží potřebám očkování kvůli nutnosti navýšit kapacitu. Kraj hodlá dle svých výpočtů do konce léta naočkovat 70 procent zájemců starších 15 let.

Jurka (ODS): Základní škola má halu dostat zpět na konci léta
Foto: ODS
Popisek: ODS

Rozhodující bude podle hejtmana Jana Grolicha právě zájem mladších ročníků jihomoravské populace. „Všechny kroky směřují k tomu, že do konce srpna dostanou všichni zájemci dvě dávky.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí

Prostory tak nebudou dál potřeba, případně bude stačit vyhradit jednu ambulanci v areálu nemocnice,“ potvrdil hejtman.

Právě to, kdy základní škola dostane halu zpět pro své děti, zajímalo i starostu Vyškova Karla Jurku. Pokud v září bez omezení usednou do lavic, jejich sportování nebude nic bránit. Škola má v hale od konce roku 2017 nově položenou podlahu. Zakrytá nyní nijak není. Pokud provozem očkovacího centra dojde k jejímu poškození, dle domluvy bude opravu z větší části hradit právě Jihomoravský kraj. „V letních měsících nebude zátěž na podlahu taková, jaká by byla v zimě. Následující školní rok by tedy děti prožily na stávajícím povrchu, o letních prázdninách v roce 2022 by pak proběhl její případný obrus. Rozhodně si nepřejeme, aby deficit, který žáci v rámci pohybu mají, dál pokračoval,“ nastínil starosta Jurka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…