KAN: Vláda nutí podnikatele k protiprávnímu jednání

21.05.2021 10:54

Usnesení Klubu angažovaných nestraníků – květen 2021

KAN: Vláda nutí podnikatele k protiprávnímu jednání
Foto: KAN
Popisek: Klub angažovaných nestraníků

Klub angažovaných nestraníků konstatuje, že

  1. vláda nadále ukazuje svoji neschopnost bojovat s epidemií čínského viru efektivně a bez chaotických rozhodnutí,
     
  2. vláda stále nezvládá management očkování obyvatel proti čínskému viru. Zatím nebyla schopna ochránit ani celé nejvíce ohrožené skupiny občanů, kteří se do systému registrace očkování přihlásili,
     
  3. premiér a ministři vlády po celou dobu epidemie svým systémem restrikcí jednostranně poškozují malé a střední podnikatele a živnostníky,
     
  4. vláda vědomě schvaluje opatření, o nichž předem ví, že s velkou pravděpodobností budou zakázána soudy (což bylo opakovaně potvrzeno),
     
  5. i když dochází k hrubému porušování pravidel rovné hospodářské soutěže, soudy, ani ÚOHS nekonají.

Klub angažovaných nestraníků považuje za skandální a nepřijatelné, aby drobní poskytovatelé služeb museli po zákaznících požadovat potvrzení o testování a sepisovali evidenci svých zákazníků. Podle našeho názoru toto nařízení porušuje zákon o ochraně osobních údajů. Vláda nutí podnikatele k protiprávnímu jednání.

Klub angažovaných nestraníků vyzývá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou k rezignaci. Obdobně jako prezident Zeman záměrně lživě informuje o kauze Vrbětice.

Prezident Zeman, ministryně spravedlnosti Benešová a ministr obrany Metnar vystupují ke kauze Vrbětice s rozdílnými názory, než premiér Babiš a představitelé bezpečnostních služeb a státní zástupce Zeman. Tím umožňují ruským politikům zpochybňovat účast GRU na teroristické akci a vážně poškozují pověst naší země v zahraničí.

KAN opakovaně vyzývá ministra vnitra Hamáčka, aby pravdivě vysvětlil okolnosti své plánované cesty do Ruska. V opačném případě by měl rezignovat ze všech funkcí. Jeho zatímní vysvětlení je nedůvěryhodné.

Je nepřijatelné, aby politici na kterékoli novináře vyvíjeli pomocí soudů nátlak, pokud píší o kauze Vrbětice. Jakékoli úniky informací jsou odpovědností bezpečnostních služeb a lidí, kteří byli v rámci svých oprávnění s fakty seznámeni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.