KDU-ČSL: Jihočeský kraj navštívil poslanec Karel Smetana

06.02.2023 10:01

Ve čtvrtek 2. února navštívil Jihočeský kraj místopředseda zemědělského výboru Poslanecké sněmovny, poslanec KDU-ČSL z Olomouckého kraje Karel Smetana.

KDU-ČSL: Jihočeský kraj navštívil poslanec Karel Smetana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

V doprovodu náměstka hejtmana Františka Talíře navštívil zemědělce a podiskutoval s nimi o aktuálních výzvách nejen v zemědělském sektoru.

První zastávka proběhla na farmě v Domašíně na Jindřichohradecku, kde si poslanec prohlédl místní provoz a podiskutoval s vedením farmy. Následně se v Křenovicích u Českých Budějovic podíval i na rodinnou farmu rodiny Placandů, jejíž záběr zejména v živočišné výrobě je obdivuhodný.

Následovala beseda s řadou mladých i starších zemědělců v Českých Budějovicích, kde došlo i na aktuální politická témata. Spousta rozumných opatření státu naráží na reálné životní podmínky zemědělců. Např. snaha chránit půdu před erozí zatížila skrze nová pravidla zemědělce byrokracií. Dalším velkým tématem je chování odběratelů a co může stát udělat s nekalou soutěží v této oblasti.

Zúčastnění jistě nenabyli dojmu, že existují snadná a efektivní řešení těchto problémů, ale diskutovat o nich, sdílet zkušenosti a následně hledat cesty řešení je základ toho, aby se situace změnila k lepšímu. 

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce