KDU-ČSL: Máme povinnost pomoci uprchlíkům, kterým jde o život, ne ekonomickým migrantům

16.06.2015 21:05

Je nutné pomoci uprchlíkům, kteří si útěkem zachránili život či zdraví a je nutné rozlišovat mezi těmito uprchlíky a ekonomickými migranty.

KDU-ČSL: Máme povinnost pomoci uprchlíkům, kterým jde o život, ne ekonomickým migrantům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Musíme pomoci těm, kteří prchají například před terorem islámského státu a útěkem si zachrání život. Nesmíme si tím ale sami způsobit problém, který by ovlivnil naši budoucnost,“ řekl Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL.

Proto zdůraznil, že Česká republika by měla přijímat ty uprchlíky, kteří zde budou chtít žít, sdílet naše hodnoty a systém života a budou schopni začlenit se do naší společnosti.

„Česká republika by mohla přijmout stovky uprchlíků ročně; otázkou v tuto chvíli zůstává, jak velký bude tlak a jak velká naše kapacita. Tu do budoucna odhaduji na zhruba tisíc lidí ročně,“ dodal Pavel Bělobrádek.

Zároveň platí, že otázka přijímání migrantů musí být dobrovolným rozhodnutím České republiky, nikoli krokem vynuceným závaznými kvótami Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice