KDU-ČSL Olomouckého kraje: Ivo Slavotínek obhájil post krajského předsedy lidovců

04.04.2022 13:05

Na Hrubé Vodě v Hotelu Hluboký dvůr se dne 2.4. uskutečnila Krajská konference KDU-ČSL Olomouckého kraje. Dvouleté funkční období se prodloužilo kvůli pandemii Covidu na tříleté.

KDU-ČSL Olomouckého kraje: Ivo Slavotínek obhájil post krajského předsedy lidovců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

Dlouholetý předseda a zároveň 1. náměstek hejtmana Ivo Slavotínek neměl ve volbách předsedy protikandidáta a získal drtivou většinu 80 hlasů z 82. 

Anketa

Jste pro odstřižení se od ruských dodávek plynu a ropy?

94%
hlasovalo: 65325 lidí
Dále si lidovci zvolili pět členů předsednictva kraje. Každý okres získal po jednom kandidátovi. Za Jesenicko byl zvolen Miroslav Hrdlička, emeritní ředitel městských kulturních zařízení v Jeseníku. S největším počtem hlasů byl zvolen místopředsedou kraje Ondřej Vlček, místostarosta Lipníka nad Bečvou. S druhým nejvyšším počtem hlasů získal mandát místopředsedy František John, starosta Zábřeha a krajský zastupitel. Členem Předsednictva KV za okres Olomouc byl zvolen náměstek olomouckého primátora, Matouš Pelikán. Za Prostějovsko byla zvolena Michaela Hrubanová, odhadkyně nemovitostí.

Na jednání konference se řešila i celostátní politika a blížící se sjezd KDU-ČSL v Ostravě. Všichni delegáti podpořili Mariana Jurečku na předsedu strany. Jeho domovský kraj ho tedy navrhuje na tento post. „Naši konferenci navštívilo spoustu význačných hostů včetně našich přátel z koalice Spojenců. Tento koaliční projekt není pouze na jedny volby a jsme rádi, že spolupráce funguje. Z našich delegátů a hostů Olomouckého kraje se účastnil místopředseda vlády, dva poslanci, místopředsedkyně Senátu, dva náměstci hejtmana a spoustu komunálních politiků. To značí, že naše strana je v dobré kondici. Ovšem nechceme usnout na vavřínech a víme, že se můžeme a musíme posouvat dál.“ shrnuje krajskou konferenci znovuzvolený předseda Ivo Slavotínek.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…