KDU-ČSL: Sankční seznam není legitimní. Nikdo z těch lidí se nepodílel na agresi ani na špionáži proti Rusku

09.06.2015 13:29

Předsednictvo KDU-ČSL vyjadřuje solidaritu s občany zemí EU, jimž Ruská federace zakázala vstup na své území. Zdůrazňujeme, že tyto osoby se nepodílely na ničem, co by z pohledu mezinárodního práva a diplomatických zvyklostí opravňovalo ruskou stranu k tomuto kroku.

KDU-ČSL: Sankční seznam není legitimní. Nikdo z těch lidí se nepodílel na agresi ani na špionáži proti Rusku
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Nikdo z těch, kdo se ocitl na sankčním seznamu, se nepodílel na agresi vůči cizímu státu, ani na špionáži proti Rusku. Pouze využili práva vyjadřovat svůj názor na dění na Ukrajině. Zákaz vstupu proto považujeme za pouhé odvetné opatření, jež má vytvořit dojem, že jde o běžný diplomatický spor a zamlžit fakt, že Rusko je agresorem a anexí Krymu flagrantním způsobem porušilo mezinárodní právo.

Zákaz vstupu je další ukázkou ruské propagandy, která neváhá sahat k překrucování faktů, polopravdám a evidentním lžím. Jejich účelem je vyvinit útočníka a očernit oběť. Stejně Rusko postupuje v případech, kdy jsou pro špionáž vyhoštěni jeho diplomaté z mnohokrát naddimenzovaného velvyslanectví v Praze. V duchu tradic sovětské černé propagandy také ruská státní televize tvrdí, že sovětská okupace Československa v roce 1968 byla zásahem proti fašistům a obranou před agresí NATO.

KDU-ČSL trvá na svém odsouzení ruské agrese. Odmítáme jakoukoli legitimitu sankčního seznamu. Prohlašujeme, že dokud vláda v Moskvě neukončí veškeré snahy destabilizovat situaci na Ukrajině, naši představitelé nebudou cestovat do Ruské federace. Tento závazek nevylučuje, že se v případě potřeby účastníme politických jednání na neutrální půdě.

K tomuto usnesení se připojují také poslanci KDU-ČSL v Evropském parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…