KDU-ČSL: Výbor regionů jednal o nezaměstnanosti mladých

14.09.2013 7:31

Jednodenní zasedání předsednictva výboru regionů se v rámci italského předsednictví Evropské unii (EU) uskutečnilo 12. září v Turíně. Šest desítek reprezentantů regionů a měst v EU zde vedle běžné agendy probíralo témata týkající se pracovních míst v Evropě a investic do území pro dosažení udržitelného růstu.

KDU-ČSL: Výbor regionů jednal o nezaměstnanosti mladých
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

„Společně jsme diskutovali o současných klíčových tématech jako je nedostačený ekonomický růst, vysoká nezaměstnanost zejména mladých lidí, která v EU dosahuje 23,4 procenta, či podpora investic v regionech. Zasedání se mimo jiné zúčastnil místopředseda Evropské investiční banky Wilhelm Molterer, vedoucí sekce regionálního rozvoje OECD Claire Charbitová, italský ministr práce Guiliano Poletti a primátoři Turína, Birminghamu, Norimberku a Lyonu,“ komentuje průběh jednání jeden ze dvou českých účastníků Roman Línek, 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje.

 Právě reprezentant Evropské investiční banky konstatoval, že souhrn investic v EU je v současnosti stále o 15 procent ročně nižší než před krizí, což reprezentuje absenci téměř 300 miliard euro ročně v evropském rozvoji.

„Co se týče nezaměstnanosti, je potřeba si naopak pozitivně uvědomit, že v České republice, v některých regionech zejména, máme v porovnání s většinou regionů Evropy jednu z nejnižších nezaměstnaností – 5,3, respektive 6,1 procenta. Je potřeba, abychom tento nepopiratelný fakt dokázali proměnit v motor regionálního růstu a pozitivní nálady ve společnosti,“ shrnuje Línek.  Doporučení výboru regionů budou předložena nastávajícímu summitu hlav států a předsedů vlád států EU v říjnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

23:07 Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nástupu do funkce ministra pro vědu, vývoj a inovac…