KSČM: Ne! byrokratickému diktátu EU. Uprchlíci nám tu nesmí tvořit radikalizující ostrovy

15.05.2015 12:46

Dnešní stanovisko KSČM k problematice uprchlických kvót:

KSČM: Ne! byrokratickému diktátu EU. Uprchlíci nám tu nesmí tvořit radikalizující ostrovy
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

KSČM zásadně odmítá direktivní rozhodování Evropské komise o uprchlických kvótách. Nezpochybňuje nezbytnost koncepčního řešení mezinárodní migrace, ale akcentuje princip dobrovolnosti. KSČM proto navrhuje spojení principu věcnosti a solidárnosti. Členské země musí samy uvážit, jak dosáhnout klidného začlenění migrantů do svého prostředí, aby soužití odlišných kultur nepřineslo napětí a konflikty, případně vznik izolovaných, ze společnosti vyloučených a radikalizujících se ostrovů a ghett.

KSČM souhlasí s postojem vlád České republiky a Slovenské republiky, odmítajícím povinné kvóty, jejichž zavedení zvažuje Evropská komise. Při jednání evropských zemí o společném postupu budeme vždy prosazovat princip věcného řešení, solidarity a odpovědnosti, ale odmítáme omezení suverenity národních států nad úroveň základních dokumentů EU. Podle KSČM je rozhodnutí záležitostí jednotlivých členských států. Také Česká republika by se měla aktivně, ale suverénně rozhodnout s přihlédnutím k domácím podmínkám.

KSČM požaduje exaktně vypracované stanovisko vlády k této problematice. Považuje za strategické řešit migrační problémy v místě jejich vzniku. Na nezbytné rozvojové pomoci by se měly aktivně podílet zejména státy, které svou kořistnickou mocenskou politikou vyvolaly sociální a humanitární krizi v zemích, z nichž nyní migranti míří do EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce