KSČM Plzeňského kraje: Zdraví je až na druhém místě

04.03.2021 4:33

Stanovisko KSČM Plzeňského kraje k aktuální politické situaci.

KSČM Plzeňského kraje: Zdraví je až na druhém místě
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Výkonný výbor Plzeňského KV KSČM na svém jednání 2. března 2021 v Rokycanech projednal na základě elektronického hlasování výsledky pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a stanovil pořadí kandidátů.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Lídrem KSČM se v Plzeňském kraji stal stávající poslanec Jiří Valenta. Výbor se zabýval společenskopolitickou a sociální situací občanů v době nouzového stavu a dalších přijímaných opatření.

Posoudil bezpečnostní situaci v kraji, zejména v souvislosti s pandemií COVID 19, která je kritická, zvláště v okrese Tachov. VV KV KSČM poukázal na skutečnost, kdy ministr zahraničí T. Petříček na zasedání Rady OSN pro lidská práva kritizoval RF za postup proti domácí opozici a podpořil možné sankce vůči této zemi. Výbor vyslovil přesvědčení, že si RF své problémy vyřeší sama. Naopak vyzval ministra Petříčka, aby důsledněji hájil zájmy a především zdraví občanů ČR. Zejména když se lidé dozvídají, že další firma AstraZeneca dodá zemím EU, tedy i ČR, podstatně méně vakcín, než se zavázala. Co udělají česká diplomacie a orgány EU pro to, aby rychleji a lépe ochránily zdraví svých občanů? Výbor poukázal na neschopnost a neochotu vlády a politiků řešit kritickou situaci pružněji, například s využitím vakcíny Sputnik V, která je chválena švýcarským tiskem. Ten upozorňuje nejen na potvrzenou účinnost, ale i dostupnost a cenovou výhodnost. U nás politici rozhodli a podmínili využití vakcíny po schválení unijními orgány. Proč bylo takto alibisticky rozhodnuto? Je náš Ústav pro kontrolu léčiv skutečně nekompetentní, když o této záležitosti můžeme rozhodnout sami, stejně jako o tom rozhodly další členské státy EU  například Maďarska?

Na tomto příkladu je vidět, že zdraví je až na druhém místě, zvláště když si uvědomíme, jaká je pružnost v jednání evropských orgánů.

Podobně se členové VV vyjádřili k rozhodnutí vlády související s povinností nosit respirátory. Mnohde se nedají sehnat, jinde jsou vykoupeny a na mnoha místech předraženy. I z takovéto maličkosti se udělal velký nekalý obchod a vláda, potažmo odpovědné orgány nejsou schopny udělat v tom pořádek. Stejně tak kriticky výbor poukázal na šíření jihoafrické mutace, kdy naši turisté hojně navštěvují Zanzibar, přestože vláda výjezd do této destinace zakázala. Občané jsou klamání sdělovacími prostředky, co je ústavní a co protiústavní, namísto včasného a účinného řešení stavu, včetně přijímaných srozumitelných opatření. Zástupci KSČM podpoří všechna opatření, která povedou k záchraně životů občanů a zajištění důstojného života v 21. století.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…