KSČM: Schválení „obranné“ smlouvy je zradou občanů ČR

22.07.2023 6:03 | Tisková zpráva

Poslanecká sněmovna schválila tzv. obrannou smlouvu mezi ČR a USA. Po Senátu, který tak učinil již v minulém týdnu, chybí k definitivní ratifikaci této smlouvy jen podpis prezidenta Petra Pavla. KSČM vyzývá prezidenta republiky, aby svůj podpis pod tuto smlouvu nepřipojil a odmítl ji.

KSČM: Schválení „obranné“ smlouvy je zradou občanů ČR
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Uzavření tzv. obranné smlouvy neměla ve svém volebním programu žádná z politických stran, které jsou v Poslanecké sněmovně zastoupeny, a tudíž k jejímu vyjednání ani schválení neměly žádný mandát od občanů České republiky. Přesto se jejím schválením parlamentní strany vzdaly značné části svrchovanosti České republiky.

Schválené doprovodné usnesení, které prosadilo hnutí ANO a jež mimo jiné lživě konstatuje, že dohoda přispívá k prohloubení spolupráce s USA a vyšší bezpečnosti České republiky a neopravňuje rozmístit na našem území jaderné zbraně ani u nás budovat americké vojenské základny, je jen alibismem Andreje Babiše.

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41188 lidí

USA na našem území nepotřebují mít vlastní základny, neboť smlouva jim umožňuje využívat ty naše a v rámci nich si budovat své objekty, kam nebudou mít české orgány žádný přístup a nebudou mít nad nimi kontrolu. Na to, jaké zbraně zde pak budou USA skladovat, nebude mít naše republika žádný vliv!

KSČM protestuje proti schválené „obranné“ smlouvě a důrazně ji odmítá. Tato vazalská smlouva nepovede k větší bezpečnosti České republiky, jak její přívrženci prohlašují, ale naopak se z České republiky stane legitimní cíl nepřátel USA a naše území může kdykoli sloužit k agresi USA proti jiným zemím!

Hnutí ANO svým hlasováním pro tuto smlouvu ruku v ruce se současnou asociální pravicovou vládou Petra Fialy, včetně ministryně války Jany Černochové, opět ukázalo, že nepředstavuje žádnou skutečnou alternativu. Svým postojem navíc zradilo většinu občanů, kteří mu ve volbách dali svůj hlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…