KSČM Středočeského kraje: Ne Národnímu parku Křivoklátsko

29.06.2021 4:33 | Komentář

Zastupitelstvo Středočeského kraje opětovně rozhodovalo o postoji ke zřízení Národního parku Křivoklátsko, Rada Středočeského kraje doporučila zřízení NP podpořit.

KSČM Středočeského kraje: Ne Národnímu parku Křivoklátsko
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Komunisté vnímají akutní potřebu ochrany přírody, vnímají ale i fakta - hlasy odborníků i dotčených obcí. Zodpovědně prohlašují, že zřízení národního parku je nesmyslem jak z hlediska sociálního, lesnického, ekonomického, tak i, při současném vysokém stupni ochrany CHKO Křivoklátsko, z hlediska ochranářského.

Anketa

Vadí vám Zemanův výrok, že transsexuálové jsou mu odporní?

3%
95%
hlasovalo: 20999 lidí

Lesnictví má na Křivoklátsku staletou tradici, vytvořilo z oblasti jednu z lesnicky nejcennějších oblastí  ČR. Téměř 100% porostů má původ v pozměněné lidské činnosti, stejně tak druhová skladba vyvolává nutnost dlouhodobě v lesních porostech hospodařit a i les chránit jinak než v národním parku.  Vzniklá omezení v bezzásahových zónách by znamenala zmenšení lesnických činností i pracovní nabídky pro místní občany a lesnické firmy, ztrátu rekreačního zázemí nejen pro místní obyvatele, ale i pro sousedící kraje, ohroženi by byli i myslivci, vodáci, rybáři, turisté.

V neposlední řadě by zřízení parku znamenalo další zátěž státního rozpočtu v řádu stovek milionů Kč, ztrátu na tržbách za nerealizované těžby dřeva i roční ztrátu ekologické suroviny, omezení zdrojů paliva pro obyvatele z přilehlých obcí i ztráty z omezení možnosti sběru lesních plodů v bezzásahových zónách. Duchu Biosférické rezervace UNESCO v programu Člověk a biosféra vyhovuje současný stav, cenné části přírody jsou chráněné i současnou legislativou jako CHKO, rezervace, Ptačí oblast atd.

Komunisté zřízení Národního parku Křivoklátsko nepodporují a vyzývají k obdobnému postoji i zastupitele Středočeského kraje.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …