KSČM odsuzuje válečnou politiku české vlády

14.02.2022 4:33

KSČM rozhodně protestuje proti neskrývaným válečnickým ambicím pravicové vlády ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN a Pirátů.

KSČM odsuzuje válečnou politiku české vlády
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Ta velmi usilovně podporuje současnou eskalaci napětí v Evropě a válečné přípravy USA a agresivního válečného paktu NATO související se stávající situací na Ukrajině. 

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí
Součástí této politiky byl vládou schválený dar více než 4 tisíc kusů dělostřelecké munice za téměř 37 milionů korun, směřovaný na Ukrajinu. Ministryně obrany Černochová však opakovaně zdůraznila, že mohou následovat i další zbrojní dodávky a dokonce zmínila i možnost vyslání vojáků Armády České republiky na Ukrajinu. Ostudná návštěva ministra zahraničí Lipavského na jihovýchodě Ukrajiny pak byla demonstrací podpory nejen kyjevského režimu, ale i válečných příprav a symbolem naprostého úpadku, do kterého se dostala česká diplomacie.

Stále nové síly paktu NATO se v současnosti přesouvají na území střední a východní Evropy. Navzdory mohutným protestům slovenských občanů a jejich většinovému nesouhlasu byla před několika dny prosazena mezinárodní dohoda umožňující ozbrojeným silám USA využívat letecké základny na Slovensku. Obdobnou smlouvu umožňující permanentní přítomnost vojsk USA i v naší zemi přitom prosazují také představitelé současného pravicového vládního slepence. V následujících dnech se pak připravuje průjezd dosud největšího konvoje armády USA přes naše území. V rámci provokačních vojenských manévrů Saber Strike 2022 by se mělo republikou směrem na východ přesunovat na 1800 vojáků a 700 kusů vojenské techniky. Navzdory mohutným propagandistickým kampaním a mediální blokádě demonstrují proti tomuto vývoji lidé svůj nesouhlas na řadě shromáždění v České republice, na Slovensku i v dalších zemích. 

KSČM principiálně odmítá, aby se Česká republika podílela na zvyšování mezinárodního napětí a nebezpečí nové války. Komunisté zásadně nesouhlasí s vojenskou i politickou podporou válečných příprav ze strany české vlády a zatahování naší země do možného válečného konfliktu. KSČM protestuje proti dalším přesunům vojsk paktu NATO směrem na východ a rozhodně nesouhlasí s jakoukoli přítomností cizích vojsk na území České republiky. KSČM prosazuje snižování napětí v Evropě a řešení krize související se situací na Ukrajině mírovými a diplomatickými prostředky, například v Normandském formátu, na základě mezinárodního práva, Charty OSN a Minských dohod. Společně s mnoha dalšími občany jsou komunisté odhodláni udělat vše pro to, aby bylo nebezpečí války odvráceno. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Z prosperity zbylo zelené vydírání, z bezpečnosti přidělování migrantů

14:17 Rajchl (PRO): Z prosperity zbylo zelené vydírání, z bezpečnosti přidělování migrantů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výročí vstupu České republiky do Evropské unie.