Kádner (Úsvit): Schwarz ministrem vnitra?

05.10.2013 7:34

Poslední dobou jsou noviny plné informací a skandálů týkajících se Severočechů.cz. Ptám se, co, nebo kdo, stojí za všemi těmi změnami, kterými hnutí v současnosti prochází?

Kádner (Úsvit): Schwarz ministrem vnitra?
Foto: red
Popisek: David Kádner

Na povrch vyplula další kauza mosteckého magistrátu. Město prodalo v roce 2010 pozemky pod kulturním domem Repre developerům, přestože mu nepatří. Pozemky původně patřily Řádu minoritů, ty si přivlastnil stát a v roce 1997 je neoprávněně převedla mostecká radnice na sebe. Tak to alespoň vyplývá z rozsudku soudu, který zrušil kupní smlouvu mezi městem a developerem a uvedl, že pozemky přejdou zpátky do majetku státu.

Zdá se, že mezi Severočechy to začíná vřít. František Ryba včera abdikoval na funkci předsedy Severočechů.cz a ukončil i své členství v předsednictvu. Jako důvod své rezignace uvedl okolnosti při posledním jednání zastupitelstva, kdy Jiří Zelenka veřejně nařkl Hanu Jeníčkovou z korupce v aféře Joseph. Zelenku zřejmě rezignace Ryby moc nepřekvapila, jelikož už má v hlavě jméno možného kandidáta na uvolněnou pozici předsedy. Předsednictvu chce navrhnout Bronislava Schwarze, ředitele městské policie a dvojku na kandidátce ANO 2011 v Ústeckém kraji do předčasných voleb.

Kroky pánů Zelenky a Ryby se zdají na první pohled jako zcela nepochopitelné. S vědomím, že panu Rybovi patří největší bytové družstvo Krušnohor, a tedy fakticky ovládá, nebo minimálně může ovlivnit, největší skupinu voličů Mostu, postrádají Zelenkovy kroky smysl. Přece se nepřipraví o takové kvantum potencionálních voličů.

Rozuzlení přichází ve chvíli, kdy se dozvídám z několika na sobě nezávislých zdrojů, že už existuje dohoda mezi Andrejem Babišem a Jiřím Zelenkou o povolební spolupráci. Podle těchto informací se má stát Bronislav Schwarz ministrem vnitra a náměstky by mu měli dělat, hádejte kdo? František Ryba a Hana Jeníčková! Vše tedy nasvědčuje tomu, že s vyplouvajícími skandály okolo Severočechů se Zelenka snaží hnutí od všech skandálů očistit a přitom pro své ovečky připravuje vlivná místa na ministerstvech.

Vím, že to jsou pouze spekulace, zakládající se na nepodložených informacích. Uvítal bych ovšem, kdyby se našla nějaká sázková kancelář, která by umožnila na tuto informaci vsadit. Docela by mě zajímalo, jaký sázkový kurz by informace získala. A poslední otázku. Pokud se ukáže, že informace jsou pravdivé, pak se ptám. V čem je hnutí ANO 2011 jiné než ostatní zaběhlé politické strany? Doufám, že nenastane situace, abych si musel na tuto otázku odpovědět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Prezident, který nebyl nikým zvolen

6:03 Klán (KSČM): Prezident, který nebyl nikým zvolen

Ukrajinskému prezidentovi V. Zelenskému, který byl tamním prezidentem zvolen v roce 2019, vypršel ma…