Kailová (ČSSD): Návrh vyčlenit z veřejné služby zvlášť zranitelné osoby neprošel

09.09.2016 4:30

Poslanecká sněmovna v rámci projednávání senátního návrhu zákona zavádějícímu do praxe opět institut veřejné služby, kterou nabízí obce a města dlouhodobě nezaměstnaným, neschválila pozměňovací návrh Zuzany Kailové. Ten z povinnosti vykonávat veřejnou službu vyčleňoval zvlášť zranitelné osoby nebo skupiny obyvatel, například občany starší 55 let a nezaměstnané pobírající invalidní důchod druhého a třetího stupně.

Kailová (ČSSD): Návrh vyčlenit z veřejné služby zvlášť zranitelné osoby neprošel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Kailová (ČSSD)

Z důvodu nepřijetí pozměňovacího návrhu Zuzany Kailové poslanci sociální demokracie nepodpořili zákon jako celek. „Jsme přesvědčeni, že některé skupiny obyvatel mají být vyčleněny z povinnosti vykonávat veřejnou službu. Neumíme si představit, že člověk, který celý život pracoval, na sklonku své kariéry přijde o zaměstnání a dostane se do evidence úřadu práce, bude nucen nastoupit veřejnou službu. S tím zásadně nesouhlasíme,“ vysvětlila poslankyně Kailová.

Na plénu Sněmovny tento pozměňovací návrh nepodpořili s pravicovou opozicí poslanci hnutí ANO. „V mediálních vyjádřeních předseda hnutí ANO Babiš napadá sociální demokracii, že vytváří koalici s Kalouskem. A právě tohle hlasování bylo obrazem toho, jak je to ve skutečnosti,“ uzavřela Zuzana Kailová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …