Kala (ČSSD): Díry na silnicích? Už nebudou

13.07.2016 4:31

Do oprav zničených silnic na Bruntálsku se od roku 2008 proinvestovalo už 1,8 miliardy korun. Od té doby na tom nepřetržitě pracuje krajský zastupitel Jaroslav Kala.

Kala (ČSSD): Díry na silnicích? Už nebudou
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Moravskoslezský kraj, do kterého patří i Bruntálsko, patří mezi významné regiony ČR, kde se nejvíce investuje do dopravní infrastruktury. Opravují se silnice, aby díry na nich byly už jednou pro vždy minulostí. Kvalita vozovek a dopravní spojení patří mezi důležité prvky pro rozvoj podnikatelských aktivit, turistického ruchu a cestování občanů za prací, lékaři či odpočinkem. „Moravskoslezský kraj byl v minulém období velice úspěšný v čerpání finančních prostředků, jak evropských, tak ze státního rozpočtu. Peníze se podařilo kompletně využít, a tím zrealizovat velké množství investic,“ přiblížil moravskoslezský zastupitel Jaroslav Kala.

V období 2001 až 2015 kraj proinvestoval 23,1 miliardy korun – 9,2 miliardy přispěly evropské fondy, 11,5 miliardy krajské peníze a okolo 2,4 miliardy korun státní rozpočet. Na Bruntálsko od roku 2008 připutovalo celkem 1,8 miliardy korun. Jen za loňský rok se proinvestovalo do bruntálského regionu celkem 174,79 milionů korun. Opravil se například průtah Bohušovem, Čakovou, Starými Purkarticemi, Sovincem, Petrovicemi, z Vrbna pod Pradědem do Heřmanovic, Dolní Moravice do Václavova u Bruntálu anebo se rekonstruovala silnice v Břidličné. Peníze také směřují do oprav mostů a propustků. Tam bylo investováno ve výši 26,7 milionů korun.

„Chci pokračovat v modernizacích silnic II. a III. tříd s maximálním využitím evropských prostředků a Státního fondu dopravní infrastruktury. Již nyní jsme zahájili přípravu na čerpání financí v dalším plánovacím období 2014 až 2020. Spolupracovat při tom chceme s našimi polskými a slovenskými sousedy. V našem okrese se samozřejmě zaměříme na Polsko. Pracujeme na tom, aby naši občané jezdili po opravených silnicích, krásném asfaltu a neničili si své automobily,“ uzavřel Jaroslav Kala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…