Káles (Svobodní): Nic není ztracené

28.03.2017 18:01

Často ve svém okolí slýchávám, že Babiše a jeho ANO už nic nezastaví a bude jasným vítězem voleb. Avšak na politice je krásné to, že se může změnit ze dne na den, a to úplně nečekaně.

Káles (Svobodní): Nic není ztracené
Foto: Svobodní
Popisek: Josef Káles, místopředseda Svobodných.

Vzpomínáte si na volby 2010, kdy se očekávalo velké vítězství Jiřího Paroubka a jeho nástup do čela vlády? Nestalo se tak, po volbách ihned rezignoval. Takových příkladů je spousta, hlavně nyní v zahraničí.

Na Slovensku průzkumy volebních preferencí preferovaly jako protiváhu premiéra Fica novou stranu Sieť, naopak Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka se podle tamních předvoleních průzkumů pohybovala pod hranicí 5 % hlasů nutných pro zastoupení ve slovenské Národní radě. Reálné výsledky voleb poté ukázaly opak, SaS získala přes 12 % hlasů a stala se tak nejsilnější opoziční stranou. Její preference doteď rostou.

Poraženecké nálady proto nejsou na místě. Má smysl se do toho opřít, aby tady nevládli oligarchové, stébáci nebo komunisti. Máme na to být úspěšnou, bohatou a suverénní zemí, ale musíme pro to sami něco udělat. Proto do toho pojďme do naplno. Žádný boj není předem prohraný.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…