Kalousek (TOP 09): No tak to jsme se toho dozvěděli

09.05.2019 15:41

Projev na 28. schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2019 - faktická poznámka k předchozímu vyjádření ministryně Maláčové

Kalousek (TOP 09): No tak to jsme se toho dozvěděli
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

No tak to jsme se toho dozvěděli. Já vám, paní ministryně, přečtu, jestli dovolíte, aspoň čtyři věty z programového prohlášení vlády České republiky, to znamená z programu této vlády na toto volební období, z kterého už utekly dva roky a kde jste slibovali, co tedy uděláte. A v prioritách v bodě 1 je napsáno: Chceme důchodovou reformu, chceme konkrétní kroky bez zdlouhavých a neplodných diskusí. Podstatou bude oddělení důchodového účtu od státního rozpočtu a stanovení jasných vztahů mezi tímto účtem a státním rozpočtem.

Já si tedy myslím, že to samo o sobě je nesmysl, že to žádná důchodová reforma není, ale taky jsem nedal té vládě důvěru. Vláda tohle slíbila, že udělá. Dobře, neveďme diskusi, sice tady píšete, že chcete reformu, a vy říkáte, že ji nechcete, že chcete adaptaci, tak neslovíčkařme, tak nám, prosím vás, ale aspoň odpovězte jako odpovědná ministryně, zda je pro vás programové prohlášení vlády závazné a zda ta reforma, které chcete říkat adaptace - to jediné konkrétní (zvýšeným hlasem), co tu je napsáno, že oddělíte důchodový účet od státního rozpočtu! Tak se chci zeptat, kdy to chcete udělat, když to slibujete udělat v tomto volebním období, jak tady sami píšete, bez zdlouhavých a neplodných diskusí. Paní ministryně, kdy bude navrženo oddělení důchodového účtu od státního rozpočtu? Zdůrazňuji, že budu proti, protože to pokládám za hloupost! Nicméně je to slib této vlády této Sněmovně i veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…