Karlovarské, středočeské i plzeňské ANO chtějí do čela hnutí Babiše

26.01.2015 11:49

V pátek 23. ledna proběhl sněm karlovarské krajské organizace ANO v Mariánských lázních. Nominaci na předsedu hnutí získal jako zatím v každém kraji dosavadní šéf ANO Andrej Babiš.

Karlovarské, středočeské i plzeňské ANO chtějí do čela hnutí Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Na post 1. místopředsedkyně karlovarští nominovali místopředsedkyni sněmovny za ANO Jaroslavu Jermanovou. Na posty místopředsedů pak sněm navrhuje ministra obrany Martina Stropnického, předsedu poslanců ANO Jaroslava Faltýnka a poslance Jana Volného. Staronovým předsedou karlovarské krajské organizace se stal poslanec Roman Procházka.

Nové vedení si v sobotu zvolil také Plzeňský kraj. Předsedou se na sněmu v Plzni na dva roky stal poslanec ANO Jan Volný. Sněm krajské organizace rovněž podpořil nominaci Andreje Babiše na post předsedy hnutí. Jako prvního místopředsedu by členové krajské organizace rádi viděli Jaroslava Faltýnka. Na post řadového místopředsedy pak sněm nominoval šéfa svého kraje Jana Volného.

Na sobotu byl svolán také krajský sněm středočeské organizace ANO. Ta si nové vedení zatím nevolila. Na post předsedy delegáti nominovali Andreje Babiše, nominaci na funkci 1. místopředsedkyně získala místopředsedkyně sněmovny a předsedkyně krajské organizace Jaroslava Jermanová. Pokud by tento post nezískala, nominoval ji Středočeský kraj i na funkci řadové místopředsedkyně.

Celostátní sněm ANO, který rozhodne o novém vedení hnutí, proběhne o víkendu 28. února a 1. března v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…