Kasl (65 Demokratů Jana Kasla): Ano, máme TOP řešení pro Prahu

02.08.2014 6:31

Volební sdružení 65 Demokratů Jana Kasla postupně zveřejní 65 konkrétních řešení pro lepší život v Praze.

Kasl (65 Demokratů Jana Kasla): Ano, máme TOP řešení pro Prahu
Foto: 65 Demokratů Jana Kasla
Popisek: Jan Kasl

Řešení přináší Kasl, Moos, Vorlová, Klener, Shameti, Witzany, Moravcová, Štěpánek a 57 dalších demokratů. Tento program je založen jak na zkušenosti bývalého primátora a řady významných odborníků, tak více než roční práci Jana Kasla a dalších kandidátů na aktualizaci Strategickém plánu Prahy v rámci IPR hl. m. Prahy.

„Rozhodli jsme se jen nenadávat nad neschopností radnice či být jen nezúčastněnými odborníky, radícími politikům, kteří však radám moc rádi nenaslouchají. Sestavili jsme tým a navrhli program vycházející z expertních analýz a práce mnoha odborníků pro Prahu - 65 konkrétních kroků, jak zajistit Pražanům výrazně lepší život v hlavním městě. Jednotlivá řešení garantují kandidáti, kteří k tomu mají odpovídající odbornost a zkušenost. Nejde o populistická hesla, ale chytrá řešení pro budoucnost, založená na skutečné znalosti a práci pro Prahu,“ říká lídr kandidátky Jan Kasl. Často se stačí podívat, jak jsou řízena města na špičce žebříčků kvality života, jakými jsou Vídeň, Kodaň, Mnichov či Curych. Jde o celou sérii opatření, která se označují konceptem smart cities.

„Musíme myslet do budoucna, musíme být chytří a musíme přijímat opatření, která dávají smysl dlouhodobě. Uvědomujeme si, že je nezbytné chytře čelit obtěžující dopravě, nesnižujícímu se znečištění a hluku, zaostávající infrastruktuře, stárnoucí populaci a především nefungujícím systémům řízení města, jehož správa ztratila podporu občanů,“ upozorňuje Kasl.

Tři priority z programu 65 Demokratů Jana Kasla proto tvoří:

  • Transparentní správa města - stabilní plány
  • Bezpečná, čistá a zelená Praha
  • Chytrá řešení pro život města

Praha a Pražané si zaslouží po letech stagnace zkušené a kompetentní vedení - tým odborníků přinášejících skutečná řešení jejich problémů.

Řešení č. 1 - Transparentní a důvěryhodná radnice

Garantují: Jan Kasl, primátor 1998 – 2002, Jiří Witzany, nejvýraznější opoziční kritik za doby panování Pavla Béma a Tomáš Homola, advokát a komunální politik.

Řešení č. 2 - Praha pro mladé i seniory

Garantují: Hana Moravcová, starostka Prahy 20, Arjana Shameti, pedagožka, Pavel Klener, lékař, profesor, bývalý ministr zdravotnictví.

Řešení č. 3 - Kamiony do města nesmí

Garantují: Petr Moos, proděkan FD ČVUT, Pavel Dobeš, ředitel centra pro globální satelitní navigaci, Radek Zykán, architekt a urbanista.

Řešení č. 4 - Zadlužená Praha začne promyšleně hospodařit

Garantují: Jiří Witzany, analytik finančních rizik, Jaroslava Vorlová, expertka na daně a účetnictví, Rastislav Jansík, ekonom, Petr Suška, ekonom.

Řešení č. 5 - Konec sanitek bloudících po Praze

Garantují: Pavel Klener, VŠ pedagog, bývalý ministr zdravotnictví, Martin J. Stránský, ředitel Polikliniky na Národní, primář Yale Univerzity School od Medicine

Řešení č. 6 - Kultura pro prosperitu města

Garantují: Arjana Shameti, pedagožka, Jana Fedosová Tomášková, galeristka a organizátorka kulturních akcí, Jana Slámová, restaurátorka.

Řešení č. 7 - Lepší parky a zeleň v ulicích pro každodenní život

Garantují: Helena Jantačová Dobiášová, expertka na ekologickou legislativu, Pavel Činčera, manažer mezinárodních environmentálních projektů, vydavatel webu Ekolist.cz a Petr Štěpánek, VŠ pedagog na oboru Design prostředí a bývalý ředitel SFŽP.

Řešení č. 8 - Jednotný parkovací systém

Garantují: Petr Moos - dopravní odborník, bývalý ministr dopravy, Karel Koželuh komunální politik, Filip Endal, architekt a konzultant.

Řešení č. 9 - Veřejný prostor obytných zón s lepším ovzduším

Garantují: Helena Jantačová Dobiášová, expert na ekologickou legislativu,  Pavel Činčera, environmentální expert, vydavatel Ecolistu, Zuzana Hamanová, urbanistka.

Řešení č. 10 - Koncept chytré Prahy

Garantují: Petr Moos a Petr Štěpánek, experti na Smart cities koncept a Jan Kasl, architekt a spoluautor Strategického plánu Prahy.

Dalších pět řešení pro konkrétní problémy Prahy bude zveřejněno v pondělí 4. srpna a pak každý týden až do voleb 10. října. „Věříme, že dokážeme vyvolat debatu o dalším směřování Prahy. Rozbujelá korupce je velký, ale nikoli jediný problém hl. města. Buď se budeme stále ohlížet a zabývat se problémy předchozích vedení magistrátu nebo začneme konečně kvalifikovaně přemýšlet o budoucnosti, o kvalitě života obyvatel Prahy a možnostech, jak život ve městě zlepšovat. K tomu jsou třeba odborníci schopní realizovat řešení vyžadující znalost mnoha oborů,“ říká Jan Kasl, lídr kandidátky 65 demokratů Jana Kasla a kandidát na primátora. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: 65 Demokratů Jana Kasla

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině