Kasl (65 Demokratů Jana Kasla): Ano, máme TOP řešení pro Prahu

02.08.2014 6:31

Volební sdružení 65 Demokratů Jana Kasla postupně zveřejní 65 konkrétních řešení pro lepší život v Praze.

Kasl (65 Demokratů Jana Kasla): Ano, máme TOP řešení pro Prahu
Foto: 65 Demokratů Jana Kasla
Popisek: Jan Kasl

Řešení přináší Kasl, Moos, Vorlová, Klener, Shameti, Witzany, Moravcová, Štěpánek a 57 dalších demokratů. Tento program je založen jak na zkušenosti bývalého primátora a řady významných odborníků, tak více než roční práci Jana Kasla a dalších kandidátů na aktualizaci Strategickém plánu Prahy v rámci IPR hl. m. Prahy.

„Rozhodli jsme se jen nenadávat nad neschopností radnice či být jen nezúčastněnými odborníky, radícími politikům, kteří však radám moc rádi nenaslouchají. Sestavili jsme tým a navrhli program vycházející z expertních analýz a práce mnoha odborníků pro Prahu - 65 konkrétních kroků, jak zajistit Pražanům výrazně lepší život v hlavním městě. Jednotlivá řešení garantují kandidáti, kteří k tomu mají odpovídající odbornost a zkušenost. Nejde o populistická hesla, ale chytrá řešení pro budoucnost, založená na skutečné znalosti a práci pro Prahu,“ říká lídr kandidátky Jan Kasl. Často se stačí podívat, jak jsou řízena města na špičce žebříčků kvality života, jakými jsou Vídeň, Kodaň, Mnichov či Curych. Jde o celou sérii opatření, která se označují konceptem smart cities.

„Musíme myslet do budoucna, musíme být chytří a musíme přijímat opatření, která dávají smysl dlouhodobě. Uvědomujeme si, že je nezbytné chytře čelit obtěžující dopravě, nesnižujícímu se znečištění a hluku, zaostávající infrastruktuře, stárnoucí populaci a především nefungujícím systémům řízení města, jehož správa ztratila podporu občanů,“ upozorňuje Kasl.

Tři priority z programu 65 Demokratů Jana Kasla proto tvoří:

  • Transparentní správa města - stabilní plány
  • Bezpečná, čistá a zelená Praha
  • Chytrá řešení pro život města

Praha a Pražané si zaslouží po letech stagnace zkušené a kompetentní vedení - tým odborníků přinášejících skutečná řešení jejich problémů.

Řešení č. 1 - Transparentní a důvěryhodná radnice

Garantují: Jan Kasl, primátor 1998 – 2002, Jiří Witzany, nejvýraznější opoziční kritik za doby panování Pavla Béma a Tomáš Homola, advokát a komunální politik.

Řešení č. 2 - Praha pro mladé i seniory

Garantují: Hana Moravcová, starostka Prahy 20, Arjana Shameti, pedagožka, Pavel Klener, lékař, profesor, bývalý ministr zdravotnictví.

Řešení č. 3 - Kamiony do města nesmí

Garantují: Petr Moos, proděkan FD ČVUT, Pavel Dobeš, ředitel centra pro globální satelitní navigaci, Radek Zykán, architekt a urbanista.

Řešení č. 4 - Zadlužená Praha začne promyšleně hospodařit

Garantují: Jiří Witzany, analytik finančních rizik, Jaroslava Vorlová, expertka na daně a účetnictví, Rastislav Jansík, ekonom, Petr Suška, ekonom.

Řešení č. 5 - Konec sanitek bloudících po Praze

Garantují: Pavel Klener, VŠ pedagog, bývalý ministr zdravotnictví, Martin J. Stránský, ředitel Polikliniky na Národní, primář Yale Univerzity School od Medicine

Řešení č. 6 - Kultura pro prosperitu města

Garantují: Arjana Shameti, pedagožka, Jana Fedosová Tomášková, galeristka a organizátorka kulturních akcí, Jana Slámová, restaurátorka.

Řešení č. 7 - Lepší parky a zeleň v ulicích pro každodenní život

Garantují: Helena Jantačová Dobiášová, expertka na ekologickou legislativu, Pavel Činčera, manažer mezinárodních environmentálních projektů, vydavatel webu Ekolist.cz a Petr Štěpánek, VŠ pedagog na oboru Design prostředí a bývalý ředitel SFŽP.

Řešení č. 8 - Jednotný parkovací systém

Garantují: Petr Moos - dopravní odborník, bývalý ministr dopravy, Karel Koželuh komunální politik, Filip Endal, architekt a konzultant.

Řešení č. 9 - Veřejný prostor obytných zón s lepším ovzduším

Garantují: Helena Jantačová Dobiášová, expert na ekologickou legislativu,  Pavel Činčera, environmentální expert, vydavatel Ecolistu, Zuzana Hamanová, urbanistka.

Řešení č. 10 - Koncept chytré Prahy

Garantují: Petr Moos a Petr Štěpánek, experti na Smart cities koncept a Jan Kasl, architekt a spoluautor Strategického plánu Prahy.

Dalších pět řešení pro konkrétní problémy Prahy bude zveřejněno v pondělí 4. srpna a pak každý týden až do voleb 10. října. „Věříme, že dokážeme vyvolat debatu o dalším směřování Prahy. Rozbujelá korupce je velký, ale nikoli jediný problém hl. města. Buď se budeme stále ohlížet a zabývat se problémy předchozích vedení magistrátu nebo začneme konečně kvalifikovaně přemýšlet o budoucnosti, o kvalitě života obyvatel Prahy a možnostech, jak život ve městě zlepšovat. K tomu jsou třeba odborníci schopní realizovat řešení vyžadující znalost mnoha oborů,“ říká Jan Kasl, lídr kandidátky 65 demokratů Jana Kasla a kandidát na primátora. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: 65 Demokratů Jana Kasla

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…