Kašová (KSČM): IZIP již nikdy ne

16.07.2014 6:42

Zdravotní knížky IZIP se měly stát ukázkou našeho zdravotnictví. Téměř dvoumiliardový projekt však skončil fiaskem a Ministerstvo zdravotnictví začíná vytvářet novou vizi.

Kašová (KSČM): IZIP již nikdy ne
Foto: KSČM
Popisek: MUDr. Eva Kašová (KSČM)

Mega projekty typu IZIP jsou prý již minulostí. Ministr zdravotnictví k nim prý nemá důvěru. Papír však mezi recepty a jejich vypisováním zatím vládne. Český pacient tedy přes investici téměř dvou miliard chodí od doktora do lékárny s papírovým receptem v ruce. Pouze malá část receptů funguje elektronicky. Prý se tento systém pomalu a jistě rozjíždí. Podle ministerstva existuje v Evropě úspěšný projekt ve Švédsku, které má svou národní databázi pacientů. Lékaři si mohou veškerá potřebná data prohlížet přes internet. Jenže k tomu má Česká republika ještě hodně daleko. Ministerstvo i nás všechny lékaře čeká patrně ještě dlouhá cesta. Podle odborníků by první výsledky měly být známy v posledním čtvrtletí tohoto roku. Je třeba vzít v potaz, že ne každý lékař vlastní počítač a mnozí praktičtí lékaři pracují s papírovou kartotékou. A tak nezbývá, než doufat, že nové nápady Ministerstva zdravotnictví nevyhodí z okna další dvě miliardy.

MUDr. Eva Kašová, kandidátka do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 6 – Louny 

MUDr. Eva Kašová

  • BPP
  • Poctivě v medicíně, odpovědně v Senátu.
  • zastupitelka města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…