Kavij (KSČM): Další kroky EU a USA k rozpoutání nové studené války

24.09.2021 4:31 | Komentář

Evropský parlament - bašta „demokracie a právního státu“ v minulých dnech opět projevil svoji destruktivní dynamiku.

Kavij (KSČM): Další kroky EU a USA k rozpoutání nové studené války
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Na základě návrhu litevského poslance Andrjuse Kubiljuse 494 poslanců EP přijalo 32 stránkovou rezoluci tohoto orgánu o strategii vztahů s Ruskem. Ta mimo jiné požaduje možnost neuznání výsledků ruských parlamentních voleb, přijetí důkladnější opatření bránící Rusku ve vměšování do vnitřních věcí evropských států, větší podporu ruským demokratickým silám, možnost pozastavení členství Ruska v řadě mezinárodních organizací v případě shledání nedemokratického průběhu voleb, rozšíření stávajících sankcí vůči Rusku, vypracování strategie co nejrychlejšího snížení závislosti na dodávkách ruských surovin a kovů. Největší „chuťovkou“ rezoluce je však odsouzení jakýchkoliv pokusů prezidenta Vladimira Putina zůstat u moci i po vypršení svého volebního období, po roce 2024!

Další protiruské hlasování EP překvapením není. Snaha o destabilizaci Ruska z pozice EU poháněnou USA, které snadno umí přesvědčit členské státy unie tancovat dle jejich not, je zřejmá především u Pobaltských států a Polska, ale také z hlasování mnohých našich europoslanců. Jaký význam RF poslednímu výkřiku EP věnuje je patrné z prohlášení mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, že dokument přijatý Evropským parlamentem není pro nikoho závazný, má pouze charakter doporučení.

Zatímco EU svoji pozornost stále více zaměřuje na podkopání režimu RF a Spojené státy se svými spojenci v NATO posilují budování vojenských sil na hranicích Ruska , zakládají USA společně s Británií a Austrálií novou alianci AUKUS, kterou nelze hodnotit jinak než provokaci a vyostřování vztahů se světovým ekonomickým lídrem Čínou. Jak si USA představují spolupráci se svými dalšími spojenci je víc než patrné z jejich nedávného bodnutí do zad Francii. Ta právě díky svému zaoceánskému spojenci přišla o kontrakt na 50 miliard dolarů s Camberrou, která zrušila nákup francouzských ponorek ve prospěch ponorek USA. Geopolitické klima světa nadále sklouzává nebezpečně k válce. K zhoršení mezinárodních vztahů s Ruskem a ČLR přispívá dlouhodobě bohužel i současná Babišova vláda.

Zda dojde ke změně naší zahraniční politiky, k obnově suverenity našeho státu záleží na voličích. Nejen poslední události potvrzují, že základním krokem je naše vystoupení z NATO a EU, jak to navrhuje z parlamentních stran KSČM a z neparlamentních stran ANS, ale i další vlastenecké organizace a spolky.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.