Kavij (KSČM): Daruje Černochová Ukrajině poslední tanky Armády ČR?

28.09.2023 6:03 | Komentář

Ukrajinský prezident Zelenskyj se zřejmě již brzy dočká dalšího daru ministryně Černochové.

Kavij (KSČM): Daruje Černochová Ukrajině poslední tanky Armády ČR?
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Tentokrát jej má  údajně tvořit  dodávka posledních 10 kusů tanků  T-72 z výzbroje AČR. Čeká se pouze na přesun jednoho opraveného tanku z vojenské posádky v západních Čechách do posádky dislokované na Moravě,  kde má být připraveno k další přepravě na východ zbývajících devět kusů uvedené vojenské techniky.

Pokud by si někdo pokládal otázku, zda ministryně obrany nepřekračuje své pravomoce, případně na základě kterého článku Ústavy ČR dodává ČR (MO ČR) na Ukrajinu vojenskou techniku a zbraně, pak odpověď ministerstva obrany ČR je následující:

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

„Česká republika prostřednictvím Ministerstva obrany poskytuje Ukrajině v souvislosti s jejím napadením Ruskou federací formou darů rozličný materiál včetně vojenské techniky a zbraní z výzbroje Armády České republiky. Tuto zahraniční pomoc lze charakterizovat jako významný akt zahraniční politiky státu, který náleží do působnosti moci výkonné. Vrcholným orgánem moci výkonné je v České republice podle článku 67 odst. 1 ústavního zákona č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, vláda. O darování konkrétní vojenské techniky a zbraní, s kterými je příslušné hospodařit MO, tak rozhoduje vláda, která k jeho zabezpečení pověřuje prostřednictvím svého usnesení ministryni obrany. Darování je následně prováděno v souladu se zákonem č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů, kdy se postupuje podle jeho příslušných ustanovení v závislosti na charakteru darovaného materiálu.“

Další  dodávka ze strany MO AČR se připravuje v době, kdy ukrajinský prezident ovacemi a potleskem v kanadském parlamentu oslavuje téměř stoletého veterána nacistické vražedné divize SS. V době, kdy vzhledem k předpokládanému volebnímu vítězství strany SMER ve volbách se chýlí ke konci současná slovenská vládní podpora fašistického režimu na Ukrajině. Neboť Robert Fico se v předvolební kampani na adresu Ukrajiny vyjádřil zcela jasně. Slovensko na Ukrajinu nedodá jediný náboj!

To nic nemění na postojích a v pokračujícím válečném úsilí „naší“ ministryně války Černochové, která jede nadále dle scénáře z americké ambasády. Nadále napomáhající eskalaci ukrajinského konfliktu v režii USA, napomáhající v zabíjení vojáků a civilistů obou slovanských zemí. Bez jakékoliv sebereflexe, kopírujíc šlépěje krvavé řeznice Madeleine Albrightové, posilněna heslem generála Pávka Vraťme Česku řád a klid, které je jakýmsi pokračováním Havlova zprofanovaného upraveného hesla „Pravda a láska se marně snaží zvítězit nad lží a nenávistí “.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mezi lidmi kolují lepší nápady .........................., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVierka , 28.09.2023 8:41:32
Darujme Ukrajině Černochovou ! A můžeme k ní přidat i další hujery. - A bude v Čechii o něco lépe !!!!

|  6 |  0

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…