Kavij (KSČM): Nikoliv Česko, ale Lipavský stojí při Ukrajincích

06.01.2022 11:38

Nikoliv Česko, ale Lipavský stojí při Ukrajincích.

Kavij (KSČM): Nikoliv Česko, ale Lipavský  stojí při Ukrajincích
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

I takto se dá parafrázovat vyjádření Jana Lipavského, které pronesl během svého prvního telefonátu se svým ukrajinským protějškem Dmytro Kulebou. Krátce řečeno, Jan Lipavský obavy prezidenta Miloše Zemana a našich občanů z jeho jmenování ministrem zahraničí  nezklamal!

Jak uvádí server Ukrajinska pravda s odvoláním na ukrajinské ministerstvo zahraničí, ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba a nový šéf české diplomacie, (manažer v oblasti informačních technologií v bankovnictví), Jan Lipavský se během svého prvního telefonátu dohodli na společných krocích, které mají odradit Rusko od další agrese. Přeloženo do normální mluvy občanů, český ministr zahraničí ihned po nástupu do své funkce začíná naplňovat noty, které mu naservírovali naši spojenci ze Zámoří.

Politické zadání, pane ministře, většina občanů zná. Co tak ale našemu národu v souvislosti s řešením ukrajinské otázky „prozradit“ Váš názor na tamní státní převrat v roce 2014 podporovaný Západem, na (ne)dodržování Minských dohod, či na glorifikaci Banderovců ukrajinským režimem?

Věřím, pane ministře, že máte obsáhlý tým dobře placených poradců. Je Vám tak jistě známo, mimo jiné například, že Bidenova administrativa vyčlenila v letošním roce dalších 300 milionů dolarů na vojenskou podporu pro Ukrajinu. Znamenající další „příhoz“ k 2,5 miliardám dolarů ve zbraních, které Washington „vrazil“ na Ukrajinu od státního převratu v Kyjevě v roce 2014 podporovaného CIA, který přivedl k moci současný rusofobní režim!

Pane ministře Lipavský, fašizující ukrajinská vláda se na pomoc české kolaborantské vlády spoléhat možná může, ale nikoliv na pomoc našich občanů!

Používejte ve svém dalším působení v čele resortu spravedlivou diplomacii, ne tento jednostranný protiruský extremismus! Konečné řešení ukrajinsko – ruského konfliktu bude záležitostí diplomatického řešení mezi RF a USA, nikoliv satelitních přívěsků NATO, mezi kterými ČR hraje prim!

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice