Klán (KSČM): Neschopnost vládnutí

11.09.2013 16:15

Naše republika se nachází v kritické situaci. Jednou z příčin tohoto stavu je špatné vládnutí. Země je rozdělena jak politicky, tak sociálně. Lidé jsou stále chudší, jen několik vyvolených pořád bohatne. A to je špatně! Je něco shnilého ve státě českém. Jenže…, co to je?

Klán (KSČM): Neschopnost vládnutí
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

V našich poměrech jde o pravicové pojetí politiky. To totiž vedlo k vytvoření několika zámožných kapitalistů, mezi nimiž a zbytkem populace zeje hluboká propast. A sociální nůžky se dál a rychle rozevírají. Neschopnost pravicových vlád řešit problémy sociálně citlivou cestou vedla k tomu, že se řadě lidí politika znechutila.

Asociální reformy, které vláda Petra Nečase dovedla do absurdna, vyústily například k ignoraci problému nezaměstnanosti. Naše nezaměstnanost je velmi vysoká a vyhlídky do budoucna navíc nejsou moc optimistické. A aby toho nebylo málo, dochází k vlnám propuštění – například v Ostravě.

Místo toho, aby se reformy zaváděly sociálně citlivě, smetly sociálně slabé, důchodce a řadu dalších. A pravicoví politici? Ti se smáli z vrcholu propasti, protože si nahrabali kapsy nehoráznými sumami. Různé své kamarády do funkcí dosadil expremiér Nečas, zajistil jim trafiky nebo dodal zlaté padáky. A právě to vnímá veřejnost negativně. Není se co divit, když se zde ztrácí hromada peněz.

Problémem naší země je, že si nedokážeme dobře vládnout a politické elity, které jsou právě u moci, nemají schopnost strategických koncepcí. A pokud už přeci jen mají, pak strategicky myslí jen na své vlastní zájmy. To nám ukázala pravice od roku 2006.

Naší republiku je potřeba oživit. Je nutné, aby náš stát dobře fungoval, aby se politické elity dokázaly domluvit. Jenže nepůjde to jen tak. Onu resuscitaci musí provést voliči v nadcházejících volbách, kteří by si měli uvědomit, kam nás pravicové pojetí politiky dovedlo. Zatím podle všeho zabředáme do stále většího bahna problémů.

Naše společnost si zaslouží dobrou vládu, která bude řešit její problémy. Vládu, která jim dá jistoty a navrátí politice slušnost. Přeci jenom, povolání poslance nebo politika je u veřejnosti v žebříčku oblíbenosti na posledním místě. Jestli se to má změnit, musí být léčba zahájena hned po volbách do Poslanecké sněmovny. Je nutné, aby politici přestali myslet na sebe, ale soustředili se na všeobecné veřejné blaho. Mým krédem je právě veřejný zájem, práce pro společnost jako celek. Proč by to nemohlo jít? Občas stačí prostě jenom chtít…, jiná společnost je přeci možná. Naše heslo s lidmi pro lidi je nutné naplnit.

Bc. Jan Klán, kandidát KSČM pro volby do PS PČR ve Středočeském kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ksm.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…