Klán (KSČM): Podle Fialy je Pětidemolice nevolitelná

27.03.2024 4:31 | Komentář

Uroboros je had/drak, požírající svůj vlastní ocas. Proto Petr Fiala vyzval voliče, aby nevolili populisty. Jeho vláda je totiž vesměs vládou populistů.

Klán (KSČM): Podle Fialy je Pětidemolice nevolitelná
Foto: janklan.cz
Popisek: Jan Klán, poslanec KSČM za Středočeský kraj

Chléb a hry bylo heslo populistických římských panovníků, kteří za balík mouky a lístky do cirkusu získávali přízeň voličů, aby ji pak zneužili ke svým cílům. Dnes je populismus definován ve třech liniích jako:

  • kulturní populismus, líčící minority jako nebezpečí pro život průměrného voliče; 
  • socioekonomický populismus, líčící jako nebezpečí vlastníky kapitálu; 
  • populismus proti anti-establishmentu, líčící jako nebezpečí pro voliče mediána členy establishmentu, tedy členy vrstvy politicky, hospodářsky a společensky vlivných osob.

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41436 lidí

Podle pětidemoliční vlády je sice skoro každý vlastník kapitálu, kromě Babiše nebo Jandejska, více než přítelem vládní politiky, nicméně minority jsou líčeny jako nebezpečí. Podle Víta Rakušana pohodu v ČR ohrožují RT, ruská stanice vysílající v angličtině, jejíž znalost je v ČR stále nevalná, a několik webů, které bylo třeba vypnout, ačkoliv je jejich sledovanost výrazně nižší než sledovanost ČT a ještě nižší než sledovanost stanice Barrandov TV a o hodně nižší, než oblíbenost populistické pětidemoliční vlády a jejích ministrů.

Tato vláda je vládou kulturních populistů. Vždyť podle TOP 09 je sociální demokrat Lubomír Zaorálek k*rva a č*rák, a kdo nejde jako k*rva s pětidemoliční vládou, je údajně proti nim jako proruská síla. Společensky vlivní lidé, jako profesor Drulák a Klaus, nebo ekonomicky vlivní lidé, jako Babiš, jsou označování jako nebezpečí pro český styl demokracie, blížící se pomalu té ruské, a který lze shrnout pod názvy korupčních kauz jako PROMOPRO, DOZIMETR, STOKA a PANDUR.

Ale je to přece Fialova vláda, která chtěla zasedat s izraelskými populisty, kteří lidi jiné národnosti než Izraelské označují jako lidská zvířata, a zasedat s Ficem ODS nedělalo problém, a to už v době, kdy Robert Fico byl považován za kulturního populistu. Být člověkem roku je pro Petra Fialu velká pocta, protože před ním stejné ocenění získali anti-establishmentní populista Wałęsa a kulturní populisté Kaczynski, Orbán, Jansa a Fico.

Petře Fialo, dost jsme si užili drahého chleba a kašpárkování s Nutellou. A dost bylo zpravodajských her. Děkuji Vám ale, že jste konečně veřejně přiznal, že Vaše vláda je vládou populistů a slušní lidé, jak své voliče nazýváte, ji nemají volit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…