Klaus (ODS): Marcel Chládek, učenlivý žák Davida Ratha

18.04.2014 8:17

Ministr školství Marcel Chládek rychle po svém nástupu ukazuje, že je neschopný jakékoliv argumentace k problémům školství a systémové práce a místo toho se uchyluje jen k populistickým výkřikům a nechutným osobním útokům na své názorové oponenty.

Klaus (ODS): Marcel Chládek, učenlivý žák Davida Ratha
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Příkladem budiž jeho vyjádření pro deník AHA, ve kterém tvrdí, že jsem jako poradce na ministerstvu školství bral peníze za nic. Lže.
 
Na ministerstvu jsem pro ministra Dobeše pracoval na minimální úvazek, veškerou práci jsem odevzdával včas, a to včetně zmiňovaných připomínek ke školskému zákonu. Dostával jsem za to cca 2 000,- Kč měsíčně. Práce v komisi pro státní maturitu za ministra Fialy byla za podobně nízkou odměnu. Mimochodem členem této komise byl i pan Chládek, který tam však jako jediný nechodil.
 
Pan ministr by se měl začít věnovat skutečným problémům školství a neschovávat svou odbornou neznalost za šíření bulvárních pomluv. Nebudu spekulovat o tom, jaký byl přínos "sezení v Senátu" pana Chládka, za které stát vyplatil miliony. A nebudu spekulovat ani o tom, jaké bylo jeho angažmá ve vedení Středočeského kraje coby náměstka Davida Ratha, kvůli čemuž chodí nyní pan Chládek vypovídat k soudu.
 
Naopak žádám ministra, aby zveřejnil kompletní seznam svých poradců, jakou odměnu pobírají a co přesně již za uplynulé tři měsíce vykonali.

Mgr. Václav Klaus
expert ODS pro oblast školství

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…