Klaus (Trikolóra): Drtivá většina zahraničně politických věcí není černobílá

17.06.2020 15:55

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny dne 17. 6. 2020 ke stanovisku Poslanecké sněmovny k článku tří ministrů zahraničích věcí

Klaus (Trikolóra): Drtivá většina zahraničně politických věcí není černobílá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Pane ministře, já bych na vás zareagoval. Ta věc samozřejmě není černobílá, to je jasné. Drtivá většina zahraničně politických věcí není černobílá, včetně těch, kdy si tady některá část Sněmovny fanaticky hájí jednu z těch stran. Ale tady se bavíme o tom, že pozice České republiky a dřív Československa už od Jana Masaryka byla poměrně jednoznačně proizraelská. Naše země díky tomu tam má trošku nadstandardní vztahy, díky našim zbraním se Izrael ubránil v první válce. Díky naší zemi a Guatemale a dalším menším státům v OSN Izrael vůbec vznikl. A vy teď přicházíte s tím, že tuto politiku měníme a přihlašujeme se k nějaké evropské politice, která je často protiizraelská - ve Francii a dalších zemích, kde už musí brát ohledy na mohutnou falangu muslimských vlastních obyvatel.

Takže to je to, o čem se tady vede diskuze, to není žádné, že bych zpochybňoval vaši erudici a znalosti, ta věc není černobílá. Ale je o tom, že vy a pár vašich kamarádů jste se rozhodli výrazným způsobem změnit tradičně proizraelskou politiku České republiky. O tom se vede tato diskuze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: EU? Dnes už nesoutěžíme ve druhé lize. Inspirujeme ostatní

8:14 Premiér Fiala: EU? Dnes už nesoutěžíme ve druhé lize. Inspirujeme ostatní

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k našemu členství v EU.