Klaus (Trikolóra): Evropská unie také žádné peníze nemá

27.05.2020 15:41

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny 27. května 2020 k zákonu o kompenzačním bonusu v souvislosti s krizovými opatřeními v souvislosti s výskytem koronaviru SARS CoV-2

Klaus (Trikolóra): Evropská unie také žádné peníze nemá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Já bych si dovolil poznámku na předřečníka pana Farského. A sice mě trošku unavují ty debaty, že každý, kdo je starosta nebo hejtman, tak tady musí v této debatě vystoupit, aby se ukázal svým jako voličům ve městě. Já mám radost, že mají v Semilech školku, mám to město rád, léta jsem tam jezdíval cyklistický maraton, dokud to místní běžkaři jaksi organizovali. Ale k tomu, kvůli čemu vystupuji. Vy máte naprostou pravdu, pane Farský, že to nejsou peníze pana Babiše. Jsou to peníze daňových poplatníků. Ale nemůžete v jedné věci říci, ta školka není... to nedal pan Babiš peníze, to dala Evropská unie, protože to je úplně stejný případ.

Evropská unie také žádné peníze nemá. To nejdřív český stát vybere sestřičkám, učitelům, podnikatelům, lidem daně, sebere jim peníze, a pak je jedním příkazem pošle do Bruselu, a pak to s pomocí složitých operačních programů dostáváte nazpátek a nakonec vám to dá pan Babiš na tu školku. Takže nemůžete argumentovat tímto stylem. Na to jsem chtěl reagovat.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…