Klaus (Trikolóra): Řada chytráků a „pobitvěgenerálů“ má dnes pré

05.10.2020 9:51

Dopis členům a příznivcům

Klaus (Trikolóra): Řada chytráků a „pobitvěgenerálů“ má dnes pré
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Vážení členové a příznivci, dámy a pánové, milí přátelé,

píšu Vám dnes, den po krajských volbách, především abych Vám poděkoval. Desítky a stovky z Vás, ve svém volném čase – nezištně pomáhali v kampani. Přineslo to skoro 80.000 voličských hlasů. Celostátně (po započtení Prahy) jsme dosáhli na 3,4% a magickou pětiprocentní hranici překonali jen ve Zlínském kraji.

Děkuji!

Někteří z nás měli větší očekávání, které pramenilo z toho, že při rozhovorech s lidmi na ulici, jsme všichni viděli, že naše názory sdílí hodně občanů. Něco jiného je však to, že hájíme „správnou stranu barikády“ – jinou je přetavit (úplný či částečný) myšlenkový soulad – do volebního činu. Především si přiznejme, že v řadě oblastí – se nepodařilo dostat Trikolóru mezi lidi.

Jsme mnohem silnější ve městech, na vesnicích, kde máme místní organizaci jsme často dosáhli dvouciferného výsledku – ve vedlejších čtyřech obcích jsme nedostali ani hlas a nikdo tam o nás nikdy neslyšel.

Na Zlínsku byla kampaň mnohem profesionálnější a zkušeněji vedená – tam jsme měli skoro 6%. Z toho se musíme poučit a postupovat tak příště v celé republice.

Jsme stranou celorepublikovou a pro každého – dosáhli jsme silně nadprůměrných výsledků jak v katolickém Uherském Hradišti, tak v hornické Orlové, v univerzitní Olomouci i Sokolově; bohatých a pravicových Českých Budějovicích – tak na Kladně. V Praze i Děčíně. Řada chytráků a „pobitvěgenerálů“ měla dnes pré a radí, jak se máme zaměřit tu na voliče téhle strany a tu támhleté a hájit přesně jenom tohle, abychom „přelezli“ 5%. Promiňte, ale to je nepochopení věci – my jsme založili Trikolóru, abychom vrátili republiku lidem, kteří pracují, platí daně, vychovávají děti. Abychom snížili daně, navrátili republice suverenitu, bránili normální svět před čím dál pomatenějšími novými ideologiemi, zrušili plošnou inkluzi … Opravdu není naším cílem, aby nám stačilo 8% k „živení se politikou“ pro pár funkcionářů. Jasněže, budeme mít setsakra honičku udělat za rok 6%, ale dlouhodobý cíl musí být jiný, a proto musíme držet program jak pro oblasti, kde se setsakra těžko vydělává na chleba – tak pro univerzity a spořádané vilové čtvrti velkých měst. Nechci mluvit o konkurenci, ale jsou tady právě minoritní strany, které udělají „polovinu“ výsledku v Praze nebo zas v Praze nic a soustředí se na problémová místa republiky, a někteří zas jen na oblasti s velkou religiozitou. To není cesta, kterou bych volil.

Jsem si jist, že po hodnotách, které hájíme, existuje ve společnosti poptávka. Jasněže ne 100%. Když řeknete, že bohatství vzniká z práce, nikoli z dávek a dotací – jste hnedle na 50%. Když myslíte, že české subjekty mají hájit české zájmy – jste napůl extremista a dalších 15% dolů a tak dále. Ale voliči našeho programu v republice jsou a není jich málo. Zbytek je umění – naše poselství k nim dostat; kvalita lídra; marketing a profesionalita; finanční zázemí. Pracovat nejen usilovně, ale i chytře. Poučit se z chyb.

Dnes jsme dvě hodiny debatovali s vedením strany – všude cítím odhodlání a víru.

Chesterton kdysi řekl, „jen ti, kdo vydrží ještě 10 minut, když už je vše ztraceno, přinášejí naději“ – byl to moudrý muž, ale nemluvil o nás. Před rokem nás bylo pár desítek, nyní startujeme s desetitisíci voliči v zádech. Nikomu neslibuju zisk a slávu, ale jistotu, že jdeme po správné cestě ano. Dokud tu nebude mnohem schopnější a talentovanější politická síla, hájící naše hodnoty (a to fakt ODS, ani SPD, natož ANO – není) – je to náš úkol pro tuto zemi.

Dnes je pondělí – čas začít pracovat!!

Děkuji Vám všem ještě jednou!!

Váš Václav Klaus

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů