Klíma (KDU-ČSL): Královéhradecký kraj chce jednotnou strategii pro hospodaření s vodou

03.05.2017 15:48

Vedení Královéhradeckého kraje přistupuje k problematice vodního hospodářství více koncepčně, což deklarovalo již ve svém programovém prohlášení zveřejněném v prosinci. Byly zahájeny práce na podkladech strategického materiálu, který navrhne nové přístupy k hospodaření s vodou bez ohledu na současné rozdělení vodního hospodářství mezi ministerstva zemědělství a životního prostředí. Královéhradecký kraj chce být v nakládání s vodou chytrým regionem.

Klíma (KDU-ČSL): Královéhradecký kraj chce jednotnou strategii pro hospodaření s vodou
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Chci zdůraznit, že se jedná o úkol a řešení, k němuž dosud nepřistoupil žádný z krajů České republiky. V současnosti analyzujeme veškeré již existující materiály týkající se vod na území Královéhradeckého kraje nebo strategií na přizpůsobení se změně klimatu. Celý dokument pak vznikne v horizontu 24 až 30 měsíců. V jejich průběhu ale budeme vyžadovat a hodnotit průběžné výstupy,“ uvedl radní Karel Klíma, který je odpovědný za oblast vodního hospodářství, životního prostředí a zemědělství.

Dokument se bude nazývat „Ucelená politika Královéhradeckého kraje v oblasti vodního hospodářství“ a jeho závěry budou zapracovány do Zásad územního rozvoje (ZÚR) kraje.

„Je před námi celá řada otázek, na něž potřebujeme znát odpověď. Jde o postoj kraje k zamýšleným novým vodním dílům, ztrátám při dopravě pitné vody, využití dešťových vod, povodňové ochraně, nedostatečnému zadržování vody v krajině a řadě dalších témat,“ vysvětlil potřebnost dokumentu radní Karel Klíma.

Finanční krytí je zajištěno z krajského rozpočtu, z něhož by na tento účel mělo být v průběhu letošního a následujících dvou roků vyčleněno okolo čtyř milionů korun. Případné zapojení dotace z evropských fondů bude řešeno průběžně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče