Klimpl (ODS): Kdy budou mít Pardubice nový územní plán?

01.06.2015 6:25

Město Pardubice připravuje nový územní plán. Jeho zadání bylo schváleno před čtyřmi lety, od té doby se nový územní plán zpracovává.

Klimpl (ODS): Kdy budou mít Pardubice nový územní plán?
Foto: ODS
Popisek: Nové logo ODS

Jeho zpracovatel sice na konci března odevzdal výrokovou část územního plánu, ovšem odůvodnění společně s posouzením vlivu na životní prostředí se stále zpracovává a bude odevzdáno až koncem srpna.

Nové vedení města není spokojeno

Nové vedení města ale deklaruje, že se zpracováním nového územního plánu není spokojeno. Rada města se rozhodla, že si najme za více než 450 tisíc korun mimopardubického externistu na posouzení správnosti a kvality zpracování variant územního plánu. Tedy to, co by měl dělat odborný útvar magistrátu města a pověřený zastupitel.

V podstatě jsou nyní dvě cesty – v souladu se stavebním zákonem řádně projednat zpracované varianty územního plánu, jednu z nich vybrat a dát zpracovateli pokyny k dopracování. Anebo (a to nyní naznačuje nové vedení Pardubic) se vrátit na začátek, zrušit stávající zadání, schválit zadání nové, vypsat nové výběrové řízení na zpracovatele a začít zpracovávat nový územní plán znovu. Tedy další čtyřleté období, kdy by se vlastně nový územní plán schvaloval opět až po dalších komunálních volbách, kdy určitě opět nově zvolená reprezentace města bude mít jiné představy o rozvoji města… Pardubice nový územní plán potřebují. V tom stávajícím(jen pro zajímavost – již více než dva roky se projednávají XVII. změny tohoto územního plánu) chybí řada věcí – dostatek ploch pro individuální bytovou výstavbu, pro lehkou výrobu či logistiku, ale třeba i vymezení prostoru pro případný nový sportovní stánek.

Začít znovu úplně od začátku? Proč?

Začít zpracovávat nový územní plán od počátku by znamenalo prodlužování agonie již nevyhovující stávající územně plánovací dokumentace.

Pardubice potřebují nový územní plán rychle, územní plán musí být kvalitní, musí umožňovat rozvoj města.

Vedení města by nemělo hazardovat s již odvedenou prací (a s nemalými vynaloženými prostředky na zpracování) a hlavně s časem, vracet se na počátek celého procesu nepřinese nic dobrého, zvláště když je cesta ke zpracování potřebné územně plánovací dokumentace jednoduš ší, ale hlavně rychlejší.

Ing. Petr Klimpl
zastupitel města Pardubice

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.