Kobza (SPD): „Evropské hodnoty“ versus svoboda

07.12.2020 10:31

Slyšíme dnes a denně ze všech stran fráze o evropských hodnotách. Jenže jaké jsou tyto hodnoty? Co jsou zač? Homosexuální porno, jak je prezentováno neprůstřelným hercem Jakubem Jandou, proponentem propagandistické ziskovky Evropské hodnoty?

Kobza (SPD): „Evropské hodnoty“ versus svoboda
Foto: SPD
Popisek: Jiří Kobza, poslanec za politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Je členem zahraničního výboru a místopředsedou výboru pro životní prostředí

Takzvané evropské hodnoty jsou velmi pružně definované, mnohdy mají jen ten obsah, jejž dostanou od samozvaných aktivistů a levicových novinářů.

Podle nové migrační politiky například nebudou nelegální imigranti přerozdělování podle kvót ani podle jiných pravidel, pakliže nedojde ke krizi, potom členské státy budou povinny (v rámci tzv. povinné solidarity, což je politický šperk sám o sobě) tyto migranty přijmout.

Jenže ouha! Nikdo totiž neřekl, podle jakých kritérií ani kým bude tato krize vyhlašována. Takže když se dotyčný eurokomisař po kocovině špatně probudí a vyhlásí krizi, tak „státy dosud nezasažené migrací“ budou povinny nelegální migranty přijmout? Kdo bude určovat, kolik jich bude a co budou zač?

Podle všeho to bude na libovůli lidí bez mandátu a bez možnosti menších států se vzepřít.

Podle této nové filozofie i rozdělování peněz z fondu obnovy (ano, to je ten, vytvořený na základě mezinárodních dluhopisů, za které budou ručit členské státy, ale rozhodovat o nich bude evropská komise) bude čerpání povoleno jen těm poslušným státům.

Kdo bude posuzovat, kde je vláda práva a kdo bude určovat ty pravé evropské hodnoty? Jaká budou kritéria? Jsou to snad například genderismus, LGBT orientace, imigrace a islamizace Evropy? Pouze ty státy, které se podřídí nevoleným liberálně ideologickým strukturám, dostanou peníze. Ostatní sice budou mít dluhy, ale nedostanou nic. Tomu říkám euroférovka. Je snad vláda práva, když v Itálii soudí bývalého ministra Salviniho za to, že plnil své povinnosti ministra vnitra a zavřel italské přístavy proti nelegálnímu dovozu imigrantů?

Je snad vláda práva, když se německá neziskovka silou vláme do italského přístavu a kapitánce Racketové nadšeně tleskají v EU? Je vládou práva trestat znásilnění školačky nelegálním imigrantem dvěma léty (po veřejném pohoršení nad tímto rozsudkem zvýšeno na 4 roky, pachatel se odvolal, že prý je trest příliš přísný) a přirovnání nelegální imigrace k invazivním rostlinným druhům až 3 lety vězení? Kde tedy v EU vládne ono tolik skloňované právo?

Anketa

Jste pro to, aby vláda znovu zavřela obchody a restaurace?

52%
48%
hlasovalo: 15094 lidí

Hlavní otázkou teď je, zda se zbytek V4+ postaví za Maďarsko a Polsko. Protože když to neudělá, tak celkem jistě další v řadě bude ČR kvůli jakémusi údajnému střetu zájmů premiéra Babiše. Bohužel, V4 (respektive česká a slovenská vláda) v tomto směru trestuhodně a zbaběle selhávají. Útok na rozložení jednoty V4 ze strany evropské komise se zdá úspěšně pokračovat.

Zdá se, že další kouzelnou mantrou EU se staly KVÓTY. Kvóty nejenom na přerozdělení imigrantů, ale i na obsazování různých pozic ve státní správě a dokonce i ve velkých soukromých firmách. Kvóty na migranty, ženy, menšiny, zdravotně postižené, LGBT orientované, barevné, muslimy,…. Jen mi uniká, kam se asi tak při dodržení všech těchto kvót vejdou obyčejní zaměstnanci, odborníci a vůbec členové utlačované bílé pracující heterosexuální většiny, kteří se tímto dostávají do pozice menšiny? Bílý pracující heterosexuál, který se chce starat o rodinu a platit daně, totiž v EU dohromady nikoho nezajímá. Na jejich podporu se nedávají žádné peníze, a tak se není na čem přiživit vytvořením vhodné neziskovky.

V tomto šíleném eurocirkusu, který spočívá ve zběsilém převádění státem marnotratně vypůjčovaných (nebo už jen zbůhdarma tištěných a ničím nekrytých) peněz do soukromých rukou, už pro obyčejné lidi přestává být místo. Jenže pokud to půjde takhle dál, tak nám zbude bankrotující předlužený stát se spoustou chudých lidí a s pár stovkami superbohatých.

Když to celé shrnu, je jasné, že základní evropskou hodnotou se staly stále rostoucí dluhy jednotlivých států, které zaručí jejich závislost na milodarech z EU, a tím i poslušnost jejich vlád stále šílenějším politikám Evropské komise. Další „evropskou hodnotou“ bude cenzura vyjadřování, potlačení svobody slova. Svobodu myšlení potlačují vymýváním mozečků našich dětí ve školách liberální propagandou už 30 let a docela se jim to daří.

Mohu jenom konstatovat: Evropské hodnoty? Děkuji, opravdu nechci, dám přednost svobodě!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …