Kobza (SPD): Kampak zmizela „tradiční“ česká pravice? Čeká nás návrat k socialismu?

29.01.2021 15:22

Nezmizela, jen vzala jiný směr, doleva. Koalice Pirátů a STAN se prohlásila za „novou českou levici“. Koalici ODS-TOP09-KDU/ČSL z pravicového programu už nic nezůstalo. Paradoxem dnešní doby se stalo, že díky posunu tradiční pravice doleva, je z KSČM středopravá strana. Jedinou (poslední) pravicovou stranou tedy zůstalo hnutí SPD.

Kobza (SPD): Kampak zmizela „tradiční“ česká pravice? Čeká nás návrat k socialismu?
Foto: SPD
Popisek: Jiří Kobza, poslanec za politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Je členem zahraničního výboru a místopředsedou výboru pro životní prostředí

Mimochodem – v dnešní době charakteristické, ať už záměrným nebo ne, zmatením mnoha zásadních pojmů včetně nikdy naprostým obrácením jejich původních významů, není od věci připomenout si některé zásadní původní atributy politické pravice: jsou jimi svoboda jednotlivce, základní občanské a politická práva (volební právo, svoboda projevu, shromažďování, sdružování apod.) nedílně spojená s občanskými povinnosti a odpovědností vytvářející ve svém celku společenský řád a právní stát, národní suverenita a tradiční společenské a kulturní hodnoty v oblasti morálky, etiky a rodiny.

Naplňují tyto atributy dnešní ODS či TOP 09?

Co se děje v naší politické scéně? „Nová česká levice“ bojuje usilovně proti ruské účasti v tendru na dostavbu Dukovan, veřejnoprávní media jásají nad vítězstvím socialistického dua Biden – Harrisová. Socialismus (anebo snad spíše maoismus ve smyslu studentských bouří z Francie, Německa a Holandska konce 60tých let minulého století) tentokrát kupodivu přichází nikoliv z Kremlu, ale ze západu.

To vše pod hustou mlhou covidové pandemie, se kterou si (jaké překvapení) evropský socialismus neví rady a stejně jako za minulého režimu nás krmí úžasnými výmluvami.

Například v oblasti unijního nákupu vakcíny, který probíhal bez výběrového řízení, což vedlo mj. ke zvýšení její ceny a znamenalo to i porušení pravidel hospodářské soutěže, která si EU sama stanovila.

Evropská komise tak de facto předala evropský farmaceutický (a zdravotnický) trh dvěma vybraným nadnárodním koncernům. A ty tohoto monopolu okamžitě zneužily, kdy například některým státům, včetně České republiky, razantně snížily ze dne na den objem slíbených dodávek této vakcíny a zpožďuje se i doba jejich dodání.

Před volbami, kdy na jednu stranu finanční rezervy obyčejných lidí mizí jako sníh na jaře a na druhou stranu víc a víc lidí je závislých na „kompenzacích“,  je nástup socialismu víc a víc patrný bez toho, že by generace dnešních čtyřicátníků a mladších si té nápadné podobnosti všimla. Inu, liberální školství posledních 30 let si vybírá svou daň.

Demonstrace, které se objevují nejenom v Evropě, mají několik pozoruhodných jevů společných. Minimálně u nás jsou perfektně organizované, dobře financované (podia, ozvučení, propagace, někdy i doprava demonstrujících a velkoplošné obrazovky). Diví se snad někdo, proč se ptám, kdo že to pořádá a kdo že to financuje? Kapitalistická Evropa, do které jsme se tak prostoduše hrnuli, nás nyní zahrnuje socialismem v nejryzejší podobě. Pod hesly svobody nás o tu svobodu připravují. Čekají nás snad další 50. léta, monstrprocesy a likvidace těch, co se odváží se ozvat proti? Myslím, že Mao se v hrobě musí smát tak nahlas, že to musí být slyšet ven.

Jiří Kobza, poslanec za politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Půlka lidí se nedožije věku odchodu do důchodu

19:02 Nacher (ANO): Půlka lidí se nedožije věku odchodu do důchodu

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 29. května 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění z…